Äimäraution Junior Champion 2022

Äimärautiolla kilpaillaan syys-marraskuussa Junior Champion -tittelistä! Poniohjastajille suunnatun kilpailun osalähtöjä ajetaan seitsemänä ravipäivänä. Kokonaiskilpailun voittaja palkitaan mittatilaustyönä tehdyllä ajopuvulla ja hiilikuitukypärällä. Toiseksi ja kolmanneksi tulleet palkitaan hiilikuitukypärällä sekä talliliivillä. Kolme parasta palkitaan Oulun T75-ravien yhteydessä joulukuussa.

Kuskiliigan osalähdöt ajetaan Junior Champion -osalähtö -nimellä seuraavina päivämäärinä:

ma 12.9.
ma 19.9.
ma 26.9.
pe 7.10.
ma 17.10.
ma 24.10.
pe 4.11.

Äimäraution poniohjastajaliigan säännöt

Äimäraution ravirata ja Oulun seudun ravinuoret järjestävät yhteistyössä poniohjastajaliigan. Osalähdöt ajetaan Oulun ravien yhteydessä vuonna 2022. Ohjastajaliiga alkaa syyskuussa 2022 ja päättyy marraskuussa 2022. Osalähtöjä ajetaan seitsemän kappaletta, joista osallistujat kerryttävät pisteitä sijoituksen perusteella. Ohjastajaliigaan ovat oikeutettuja osallistumaan kaikki P-ajoluvan haltijat. Muilta osin noudatetaan voimassa olevia Suomen Hippos ry:n ravikilpailu- ja poniravikilpailusääntöjä. Kilpailumatka on kaikissa lähdöissä vähintään 1120 metriä. Sarjamääritykset voivat vaihdella. Ykköspalkinto kilpasarjan osalähdöissä on 150 euroa.

Osalähtöjen päivämäärät ja pistetilanne päivittyy Oulun ravien kotisivuille www.oulunravit.fi.

Ohjastajaliigassa enintään viisi starttia ohjastaneet ovat oikeutettuja saamaan viiden (5) pisteen pistehyvityksen. Pistehyvityksen saa ainoastaan kerran kilpasarjan aikana. Hyvitys annetaan ensimmäisestä osalähdöstä, jonka ohjastaja ajaa kilpasarjan aikana.

Pisteet menevät sijoitusten mukaan seuraavasti:

15 – 12 – 10 – 8 – 5 – 4 – 3 – 2, ja muille hyväksytyn juoksun tehneille 1 piste. Poisjäänti ja hylkäys eivät kerrytä pistesaalista.

Liigan voittaja on se ohjastaja, jolla on kilpasarjan päätteeksi eniten pisteitä. Ensisijaisesti ratkaisevat pisteet, toissijaisesti
sijoitukset. Mikäli nämäkin ovat samat, ratkaistaan voittaja lopulta arvalla. Kokonaiskilpailussa voittaja palkitaan mittatilaustyönä tehdyllä ajopuvulla ja hiilikuitukypärällä. Toiseksi ja kolmanneksi tulleet palkitaan hiilikuitukypärällä sekä talliliivillä. Kolme parasta palkitaan Oulun raveissa alkuvuodesta 2023.