Raviraportit

Harri Haaviston raviraporteissa käydään läpi Oulun ravipäivien tärkeimmät tapahtumat. Mikä hevonen vakuutti, mille jäi jossiteltavaa? Lue raviraportti, niin pääset jyvälle Äimäraution kisojen kiinnostavimmista käänteistä!

Raviraporttien yhteydessä julkaistaan myös Harri Haaviston, Teemu Hyvösen ja Juuso Väyrysen muodostaman tähtiraadin valinnat Hevostarvike Äimärautio Äimän Tähti -kilpailussa. Lisäksi Facebook-äänestyksen kautta tähden kuitannut hevonen julkaistaan raportin yhteydessä.

Raviraportti 26.9.2022

28.9.2022

Äimäraution maanantai-illan suurimmat setelit jaettiin Ponsse Cup -karsinnassa, jonka voittoon ravasi Santtu Raitalan ohjastama ja Jukka-Pekka Kauhasen valmentama Rivercapes Way. Raitala oli muutenkin iskussa, sillä mies narutteli illan aikana peräti neljä voittoa. Muut voittoajokit olivat Interlude Ferm, Indyana Rockabell ja Aina-Valmis. Rivercapes Wayn ja Interlude Fermin lisäksi Toto5-voittoihin ravasivat Kari Alapekkalan naruttelemat Torrent d’Inverne ja Armani Press sekä Jani Suonperän ajama Tähdenteli.

Raviraportti 19.9.2022

20.9.2022

Äimäraution maanantai-illassa ravattiin yhdeksän lähdön voimin. Lämminveristen ykkössarjassa paras oli Kari Alapekkalan ohjastama Armani Press. Kylmäveristen kovin koitos meni puolestaan Tuomas Pakkasen ja Sanahelinän nimiin. Pakkanen oli yksi illan kolmesta kaksoisvoittajasta, kun myös E.V. Angie voitti oman lähtönsä. Muita tuplavoittajia olivat Santtu Raitala ja Mauri Jaara. Raitalan kärkisijat tulivat BWT Hangoverin ja Kilihakan rattailla, Jaara narutteli tolpat Marttistripillä ja Ranch The Rockilla. Amatööriohjastajien SM-osalähdössä voiton vei Bartolomeo Spinan ohjastama Cash Stecca.

Raviraportti 12.9.2022

14.9.2022

Äimäraution maanantai-illassa Tuukka Varis narutteli kaksi voittoa. Täysosumat tulivat Enge Astartella ja BWT Get Readyllä. Kahteen voittoon ylsivät myös Mauri Jaara ja Santtu Raitala. Jaaran voitot tulivat Satin Spiritillä ja Cheap Thrillsillä. Raitala puolestaan narutteli täysosumat Lystilän Lennolla ja kaksoisvoittaja Monica Kolppasen treenaamalla Conrads Kickoffilla. Viimeksi mainitun ja Enge Astarten sekä Cheap Thrillsin lisäksi Toto5-kohteissa voittoihin ravasivat Hissun Ryti ja Goosebumps.

Raviraportti 27.8.2022

29.8.2022

Äimäraution lauantaissa jaettiin suuria seteleitä ikäluokkatähdille ja avoimen sarjan menijöille. Lämminveristen Oulu Express -finaalissa paras oli Santtu Raitalan ohjastama ja Markku Niemisen valmentama Halley Wania. Suomenhevosten Oulu Express meni Heikki Hoffrenin ja Lipassin nimiin. OP Oulu Grand Prix’t olivat Santtu Raitalan näytöstä. Kylmäveristen puolella voittoon ravasi Antti Ojanperän valmentama Evartti, lämminverisistä terävin oli Matias Salon Global Withdrawl. Raitala oli muutenkin hurjassa iskussa, päivän muut voittoajokit olivat Wauhti ja Father Christmas. Kaikkiaan Raitala ajoi viikonlopun aikana yhdeksän voittoa. Muissa Toto75-kohteissa voitot menivät Arnie’s Emilielle ja Zogo Matchille. Heinäpään Herruus -ohjastajakilpailun voitti päivän kaksoisvoittaja Hannu Torvinen.

Raviraportti 26.8.2022

29.8.2022

Äimäraution Oulu Express -viikonloppu käynnistyi perjantaina Lions-ravien merkeissä. Heinäpään Herruus -osalähdöissä voitot menivät Jukka-Pekka Niskasen ohjastamalle Gitano Thiebenille, Ville Koiviston ajamalle Mamas Little Devilille sekä Hannu Torvisen naruttelemalle Dirk Diggler Sisulle. Oikean Toto5-rivin täydensivät Victori ja Conrads Kickoff. Jälkimmäisen ohjastaja Santtu Raitala voitti illan aikana neljä lähtöä, muut voitot tulivat Westerisellä, BWT Hangoverilla ja Kuusirantasella.

Raviraportti 15.8.2022

16.8.2022

Äimärautiolla ravattiin maanantai-iltana Oulu Express -karsinnat. Lämminveristen karsinnassa paras oli väkevän esityksen tehnyt Veli-Pekka Toivasen ajama Irondanger. Suomenhevosten puolella paras oli Heikki Hoffrenin Lipassi. Lämminveristen avoimen lähdön voitti Antti Ala-Rantalan ohjastama ja valmentama Farzad Boko. Oikean Toto5-rivin täydensivät Father Christmas ja Scorzone. Father Christmasin ohjastaja Santtu Raitala oli illan voitokkain kuski kolmella täysosumallaan. Raitalan muut kärkisijat tulivat Stoneisle Tornadolla ja Meadow De Luxilla. Antti Ala-Rantala ylsi kahteen voittoon, toinen tolppa tuli Borkeldin rattailla.

Raviraportti 18.7.2022

19.7.2022

Äimäraution Ennätysten Illan avainhahmoja olivat kauden voiton Tuomas Pakkanen ja Ville Pohjola. Pakkanen ajoi voitot Capricorn Lindyllä ja Livi Passportilla, Pohjolan voitot tulivat puolestaan Lake’s Actionilla ja Kitzune G.G.:llä. Kolmen ensin mainitun hevosen lisäksi oikean Toto5-rivin muodostivat Pärttyl ja Scorzone. Montéssa Zulamit oli täysin vailla vastusta.

Raviraportti 4.7.2022

5.7.2022

Santtu Raitala ja Antti Ojanperä järjestivät Oulun Energia -raveissa komean näytöksen. Raitala voitti viisi lähtöä, joista neljä Ojanperän valmennettavilla. Kaksikon voittohevoset olivat Volcano, Exaudio Vici, Interlude Ferm ja Profiili. Raitalan viides voittohevonen oli Eija Sorviston treenaama Fancy Creek. Oikean Toto5-rivin täydensi tappioitta jatkava BWT Get Ready. Montén SM-karsinnassa paras oli virkeä veteraaniruuna Ato.

Raviraportti 6.6.2022

7.6.2022

OP Oulu Perheillan ykköstähtenä tuikki kolmen voiton Santtu Raitala. Ykkössijat tulivat BWT Hangoverin, Going Aboven ja Conrads Kickoffin rattailla. Kahteen voittoon ylsi Mauri Jaara, jonka voitot tulivat Knows Manalla ja Busy Combolla. Lämminveristen ykkössarjassa paras oli Fernando Vixi, kylmäveristen puolella Lystilän Lento ravasi kolmannen peräkkäisen voittonsa. Illan muita voittajia olivat Ritaliina, Yrjänän Mohikaani ja Meadow De Lux.

Raviraportti 30.5.2022

31.5.2022

Äimäraution Metal Capital Festival -raveissa savolaisvieras Kimmo Kärkkäinen narutteli valmennettavillaan kaksi voittoa. Ykkössijat tulivat Joe’s Hilda Whon ja BWT Gaian rattailla. Lämminveristen illan kovimmassa lähdössä Jarmo Saarela kiidätti Petteri Joen tallista debytoineen Double Trouble E P:n ylivoimaiseen voittoon. Muut Toto5-kohteet menivät Mattilan Eemelin, Lystilän Lennon ja One Touchin nimiin. Montéssa paras oli Gambling Face.

Raviraportti 23.5.2022

24.5.2022

Oulun maanantai-illan sankariksi nousi kolmen voiton Santtu Raitala. Kärkisijoista kaksi tuli Antti Ojanperän tallin suomenhevosilla, kun Herra Heinämies ja Steffe ravasivat voittoihin. Raitalan kolmas voittoajokki oli Elmino De La Fye. Lämminveristen avoimesssa lähdössä paras oli Antti Ala-Rantalan ohjastama ja valmentama Farzad Boko. Herra Heinämiehen ja Elmino De La Fyen lisäksi oikean Toto5-rivin muodostivat Next To Wheels, Bribes ja Vihjeen Vinha.

Raviraportti 16.5.2022

17.5.2022

Äimäraution maanantai-illassa ravattiin Ratsastajaravien merkeissä. Mauri Jaara ja Niko Jokela olivat illan kaksoisvoittajia. Jaara voitot tulivat oman tallin Knows Manalla ja Mahatma Geellä, Jokela puolestaan narutteli kärkisijat Samuli Pohjamon valmentamalla Varjosilla sekä Eija Sorviston Ilos Silmarillionilla. Montéssa paras oli Maria Kurttilan ratsastama Quite A Rock. Tammasarjan suurimmat setelit kuittasi Peppermint Betty. Muissa lähdöissä voitot menivät Jantterille, All Wild Dreamsille ja Vaknerille.