Toto-opastus

Totopelit ovat hevospelejä, joiden myötä raviurheilun seuraamisen saa aivan uudenlaista lisäjännitystä. Totopelien järjestämisestä vastaa Suomessa Veikkaus. Totoa pelataan päivittäin Suomeen ja myös useampaan muuhun maahan. Pelivalikoima on monipuolinen, yksinkertaisimmillaan pitää tietää lähdössä kolmen parhaan joukkoon sijoittuva hevonen, toisessa ääripäässä jopa seitsemän lähdön voittaja.

Täältä löydät Veikkauksen pelioppaan totopeleihin

Pelimuodot

Voittaja

Voittaja-peli on yksinkertainen ja sopii hyvin myös aloittelijalle: sinun täytyy veikata oikein yhden lähdön voittaja.

Pelimuodon minimipanos on yksi euro ja mahdollinen voitto määräytyy sen mukaan, onko veikkaamasi voittaja suosikki, yllättäjä vai jotain siltä väliltä. Sama periaate pätee kaikissa pelimuodoissa.

Sija

Sija on yksinkertainen ja pienemmän riskin pelimuoto aloittelevalle pelaajalle. Valitsemasi hevosen tulee sijoittua kolmen parhaan joukkoon, tai 4-6 hevosen lähdössä kahden parhaan joukkoon.

Minimipanos on yksi euro.

Kaksari

Kaksarissa veikataan hevosia, jotka saapuvat maaliin ensimmäisenä ja toisena. Hevosten keskinäisellä tulojärjestyksellä ei ole merkitystä.

Minimipanos on yksi euro.

Troikka

Troikka tarjoaa pelaajalle reilummin haastetta, sillä siinä pitää tietää lähdön kolme parasta oikeassa järjestyksessä. Mikäli troikkahaasteen ottaa vastaan, se voi palkita isollakin potilla.

Minimipanos on 50 senttiä.

Päivän Duo

Päivän Duossa valitaan voittajahevoset kahteen ennaltamäärättyyn lähtöön.

Minimipanos on yksi euro.

T-pelit

T-pelit ovat useamman kohdelähdön pelimuotoja. T-pelin nimessä näkyvä numero kertoo voittoluokkien määrän. Kaikissa raveissa pelataan T-pelejä, kohdelähtöjen määrä vaihtelee päivästä riippuen. T-peleissä taitavaa pelaajaa voi odottaa iso potti.

Suomessa pelattavia T-pelejä ovat Toto4, Toto5, Toto65 ja Toto75. Minimipanokset ovat pelimuodosta riippuen 0,05 – 0,20 euroa.

Raveissa paikan päällä asiantuntevat totomyyjämme auttavat tarpeen tullen. Lisäksi isommissa raveissa paikan päällä on myös toto-oppaita, joilta voi ostaa vaikkapa valmiita porukkapelejä jännitettäväksi!