Kansainvälisen Romanipäivän tapahtuma

08.04.2024

Äimärautiolla vietetään maanantaina 8.4.2024 Kansainvälistä Romanipäivää. Luvassa runsaasti monipuolista ohjelmaa, joka huipentuu juhlatilaisuuteen kello 16:00 – 17:30. HUOM! Kello 18 alkavat ravit on siirretty keliolosuhteiden vuoksi Rovaniemelle, mutta muuten päivän ohjelma järjestetään ennakkotietojen mukaisesti Oulussa!

Tapahtuma pitää sisällään runsaasti ohjelmaa

Äimäraution ravikeskus järjestää Kansainvälisen Romanien Päivän tapahtuman maanantaina 8.4. Päivän tarkoituksena on lisätä tietoisuutta ja yhdistää olennaisesti myös romanikulttuuriin kuuluvat hevoset ja raviurheilu hienoksi kokonaisuudeksi.

Tapahtumat ravirata-alueella käynnistyvät jo kello 12:00 koululaisille avoimen tutustumispäivän merkeissä. Kello 16:00 – 17:30 ohjelmassa on juhlatilaisuus. Alkuillan juhlatilaisuudessa luvassa on muun muassa tietoa romanikulttuurista, aitoja kohtaamisia, yhteistyökumppaneiden tervehdyksiä, musiikkia, näyttely, arpajaiset ja kakkukahvit. Illan ravit on keliolosuhteiden vuoksi siirretty Rovaniemelle, joten tapahtumapäivä päättyy ennakkotiedoista poiketen jo kello 17:30.

Aikataulu

Kello 12:00 – 15:00

Koululaisten ja opiskelijoiden tapahtuma, mm. tarinoita romanikulttuurista, haastatteluita, ravirata-alueeseen tutustumista ja ravipäivän puuharata.

Kello 16:00 – 17:30

Juhlatilaisuus huipentaa tapahtumapäivän. Alkuillan juhlatilaisuudessa luvassa on muun muassa tietoa romanikulttuurista, aitoja kohtaamisia, musiikkia, näyttely, arpajaiset ja kakkukahvit.

Yhteistyössä

Romano Missio
Oulun Kriisikeskus
Pohjois-Suomen aluehallintovirasto
Oulu2026 – Euroopan kulttuuripääkaupunki
Oulun kaupunki
Valtakunnallinen romaniasiain neuvottelukunta (RONK)
Monikulttuurikeskus Villa Victor
Oulun ev.-lut. seurakunnat
Lions

Tervetuloa osallistumaan ikimuistoiseen kulttuuripäivään!