Maanantairavit klo 18

19.04.2021

Äimärautiolla palataan pieneltä kevättauolta maanantairavien merkeissä. Illan ravien ohjelmassa on yksitoista jännittävää ravilähtöä. Ravit ajetaan koronatilanteen vuoksi ilman yleisön läsnäoloa, mutta niitä voi seurata tuttuun tyyliin TotoTV:n kautta.

Toto5-pelin avauskohteessa yhteen iskee tasokas joukko suomenhevosia. Mukana ovat muun muassa kylmäveristen Pohjoismaiden mestari, Hannu Hietasen valmentama Joriini sekä Antti Ojanperän valmennustallin Josveis ja Vappuäijä. Toisena Toto5-kohteena ajetaan amatöörivalmentajien hevosille suunnattu lähtö, jossa viivalle asettuvat muun muassa voitokkaat Procyon, Giro Sting ja Credit Line.

Kolmas Toto5-kohde on Pilvenmäki Special -karsinta. Finaalitikettiä jahtaavat Too Macho For You, Uncia, Star Rose, Ranch The Rock, Mr McCool, La Donna Perfetta, E.V. Esko, Hypnotique ja Dazzling Press. Pilvenmäki Specialin finaali ravataan Forssan lauantairaveissa 1.5., voittajalle on luvassa 12 000 euroa.

Toto5-nelosessa mitataan voimia Lantmännen Agro Stayer Cupin merkeissä. Santtu Raitalan ohjastama voitokas Father Christmas jahtaa uransa kymmenettä täysosumaa. Vastaansa ranskalaisruuna saa Love In Vainin, Exploding Annan, Enter Mayweatherin ja Twinquitin johdatteleman haastajalauman.

Illan Toto5-kierros päättyy enintään 11 000 euroa tienanneiden suomenhevosten kohtaamiseen. Tasaisen oloisessa lähdössä 1 000 euron ykkörahoja tavoittelevat muun muassa Nompparilla, Maukan Muisto, Hissun Pamela, Meno-Wilho, Noriina ja kautensa avaava Passin Liinu.

Jännitystä riittää myös illan muissa lähdöissä. Heti ravien avauslähdössä kaviouralla nähdään mielenkiintoisia aloittelijoita Mauri Jaaran valmentaman suvukkaan Ne Quitte Pas’n ja Rainer Björkrothin treenaaman lupaavasti aloittaneen Cankus Zorron johdolla. Enintään 110 000 euroa tienanneiden lämminveristen koitoksessa iskevät yhteen muun muassa Orlando Knick, Lastsundayinmay ja Venerdi.

Loppupään lähdöissä kaviouralla kiitävät muun muassa voitokas Lex Nicholas, muutaman vuoden takainen Äimäraution rataliigavoittaja Punta-Pate, kolmatta peräkkäistä voittoaan saalistava Madam’s Darkman sekä kautensa avaava lahjakas Queen’s Visa.

Ohjeita varikkoalueelle

Tallialueelle voi saapua ainoastaan raveissa työskenteleviä toimihenkilöitä, median edustajia, kilpailevien hevosten ohjastajia, valmentajia ja hoitajia sekä hevosauton kuljettajia.

Pukuhuoneet:

Vain ohjastajille ajopukujen vaihtamista varten. Ei saa toimia taukotilana eikä kokoontumispaikkana. Muilla kuin ohjastajilla on pääsy ehdottomasti kielletty.

Sisäänkirjoitus:

Sisäänkirjoitukseen vain yksi kerrallaan. On pyrittävä myös välttämään jonon muodostusta tai oltava tilaa väljälle jonolle. Mahdollisimman vähän tavaroiden kosketusta (voilokin kuittaukset ym.)

Tallikahvio palvelee kilpailijoita normaaliin tapaan.

Muistakaa myös yleiset ohjeistukset:

Kaikkien raveihin saapuvien on noudatettava terveysviranomaisten antamia hygieniaa koskevia ohjeita. Sairaana ei saa tulla paikalle. Älä saavu paikalle, vaikka sinulla olisi vain lieviä oireita.

Muista käsihygienia! Käsien pesu saippualla ja käsidesin käyttö on tärkeää. Käytä hanskoja mahdollisuuksien mukaan.

Suojaa suusi ja nenäsi kertakäyttönenäliinalla, kun yskit tai aivastat. Jos sinulla ei ole nenäliinaa, yski tai aivasta puserosi hihan yläosaan, älä käsiisi.

Suosittelemme myös THL:n Koronavilkku-sovelluksen käyttöä!

Kiitos, että välität!