Ookkonää Hevostellu – Elämysten Äimärautio

02.09.2023

Äimärautiolla vietetään lauantaina 2.9. koko perheen tapahtumapäivää! Ookkonää Hevostellu – Elämysten Äimärautio -ilmaistapahtuma toteutetaan yhdessä Oulun Ratsastajien kanssa ja on osa Oulun Päivien ohjelmaa. Päivä pitää sisällään runsaasti mielenkiintoista nähtävää ja koettavaa, ohjelmassa on myös poniravit. Tapahtuma alkaa kello 10:00 ja päättyy n. kello 16:00. Poniravit polkaistaan käyntiin kello 13:00.

Päivän ohjelmassa muun muassa keppihevosten kenttäkilpailut (huom. jo kello 9:00 alkaen!) tutustumista hevosiin, tandem-ajelutusta ja hevosen hoitopiste, peräkonttikirppis sekä hevostarvikekirppis. Ravirata-alueella on lukuisia markkinamyyjiä, ruokamyyntiä ja esittelypisteitä. Luvassa myös reilusti lajiesittelyjä. Tapahtuman äänimaailmasta vastaavat selostaja Juuso Väyrynen ja haastattelija Eemeli Hernesaho.

Päivän aikana on mahdollisuus osallistua myös arvontoihin! Team Ollikainen arpoo pisteellään osuuden kimppahevosesta ja ravinuorten pisteellä järjestetään OEX-lippujen arvonta.

Poniravit kello 13 – Ohjelmassa yhdeksän jännittävää lähtöä

Päivän kruunaavat poniravit, jotka starttaavat kello 13. Poniraveissa herkkutoto, veikkaa oikeaa ponia ja voit voittaa herkkuja! Lähdöissä jaetaan tsemppipalkintoja myös varikon puolella. Poniraveihin osallistuvat kilpailijat taustavoimineen voivat osallistua sisäänkirjoituksessa Kultajousen lahjoittamien tuotepalkintojen arvontaan. Arvonnassa Laukka-sarjan korvakorut sekä kaulakoru.

Poniravien yhteistyökumppanit ovat Wetteri, Pohjanmaan Hevosjalostusliitto ry, OLHY, ProAgria & Maa- ja kotitalousnaiset, Säävälät Oy, Oulun seudun ravinuoret, Team Mauri Jaara & KAJ-Talli – Jukka Mämmelä Ky, Juha Lindholm Oy ja Superviikonloppu Äimärautiolla 8.-9.9.2023.

Kirppikset käyntiin kymmeneltä – Myyntipaikat ovat maksuttomia!

Peräkontti- ja hevostarvikekirppis kello 10:00 alkaen. Kirpparimyyjien tulee olla hyvissä ajoin paikalla. Paikat ovat maksuttomia ja kaikki ovat tervetulleita, niin kauan kuin tilaa riittää. Lisätiedot kirpparipaikoista Rosa Jokilehdolta, rosa.jokilehto@oulunravit.fi tai 041 313 0812.

Ravintola Äimänhovissa maistuva buffet-kattaus koko perheen makuun!

Ravintola Äimänhovissa voit nauttia maistuvista buffetin antimista. Tarjolla on salaattibuffet, perunasosetta, corn dogeja, broileritacoja, chorizopyöryköitä, falafelejä, leipää ja levitettä sekä jälkkäriksi suklaamoussea, kahvia ja teetä. Buffetin hinta on 15,00 euroa / henkilö (13-vuotiaat ja yli), 4-12-vuotiaille hinta on 1,00€ / ikävuosi. Buffet tarjolla kello 11:30 – 14:00. Erillisiä pöytävarauksia ei tarvitse ennakkoon tehdä, tervetuloa herkuttelemaan!

Tallikahvio palvelee varikon puolella kello 11 eteenpäin. Katsomoalueen pihakioskissa myydään makkaraa ja virvokkeita. Bistrosta monipuolista grilliruokaa, lapsille päivän tarjouksena hampurilaisateria hintaan 6,00 euroa. Pihakioski ja grilli palvelevat kello 10:00 – 16:00. Lisäksi alueella myös Lionsin piste, myynnissä vohveleita sekä kahvia ja mehua.

Markkinoilla mukana olevat toimijat

Oulun Ratsastajat
Äimän Vikeltäjät
Suomen Satulapalvelu
Team Ollikainen
ProAgria & Maa- ja kotitalousnaiset
SPR Oulu
Sosiaalipedagoginen Hevostoiminta
Kultajousi
Reijon laku
Lions Club
BRAHE Ruukin luonto- ja hevoskeskus
SRL Pohjois-Suomi
ABC Ratsastajat
Ravinuoret

Tapahtuman aikataulu

klo 9 Keppihevosten kenttäkilpailut käynnistyvät

klo 10-12 Tandemajelutus ja hevospiste avoinna

klo 10 -> markkinat, peräkärry- ja hevostarvikekirppis

klo 10 Tervetulopuhe, Marja Pahkala

klo 10:15 Keppihevosten maastoesteosuus

klo 10:20 Vikellys,  Äimän Vikeltäjät

klo 10:40 Sosiaalipedagoginen Hevostoiminta, Turkan Ratsurinne

klo 11 Satulan kuntotarkastus ja toppausnäytös Suomen Satulapalvelun teltalla

klo 11:15 Työhevosnäytös, Petran Hevostoiminta

klo 11:30 Maastoestenäytös, Turkka Eksymä

klo 11:50 Keppihevosten palkintojenjako haastattelukorokkeella

klo 12 Rata vapaa poneille

klo 12 Ohjattu varikkokierros (kokoontuminen lasten leikkipaikan eteen)

klo 12:30 Ohjattu varikkokierros (kokoontuminen lasten leikkipaikan eteen)

klo 13 Poniravit käynnistyvät

klo 14 Satulan kuntotarkastus ja toppausnäytös Suomen Satulapalvelun teltalla

Toivotamme tapahtumaan tervetulleeksi kaikki vauvasta vaariin ja mummosta muksuun!

ALUEKARTTA