Arto Sipola 1945 – 2023

1.5.2023

Oulun raveja on kohdannut suru-uutinen. Pitkäaikainen Pohjolan Hevosystävien toimihenkilö ja aktiivinen ravitoimija Arto Sipola siirtyi 27.4.2023 ajasta iäisyyteen.

Arton merkitys Pohjolan Hevosystäville on ollut suuri. Arto on toiminut yhdistyksen johtokunnassa sekä pitkäaikaisena ja pidettynä radan toimihenkilönä. Arto vastasi esimiehenä raviradan varikosta. Varikon kunto ja toimivuus oli Artolle kunnia-asia. Pohjolan Hevosystävät palkitsi Arton yhdistyksen hyväksi tekemästään työstä kunniajäsenyydellä

Asuinpaikallaan Haukiputaalla Arto oli Virpiniemen Hevosystävien perustajajäseniä ja vaikutti voimakkaasti siihen, että Virpiniemeen rakennettiin harjoitusravirata ja tuomaritorni / katsomokatos. Talkoot ja vapaaehtoistyö olivat Artolle tärkeitä asioita. Siellä, missä tarvittiin apua ja hyvää miestä sieltä Arto yleensä löytyi.

Artolla oli suuri rakkaus hevosiin. Erityisesti suomenhevonen ja sen kasvattaminen oli lähellä Arton sydäntä. Mieluisin hevonen Artolle oli Jonnen-Sanna, oman aikansa menestyjä. Hevosen hyvinvointi ja kunnioittaminen olivat Arton periaatteissa korkealla.

Arton persoonaa leimasi inhimillisyys ja rehellisyys. Kaikkia ravi-ihmisiä tuli arvostaa ja kohdella asianmukaisesti. Näin Arto toimi myös käytännössä, olipa kysymyksessä suurkilpailun voittaja tai Eri Poika-lähdön viimeinen valjakko, kohtelu oli hyvää ja asianmukaista. Kilpailutilanteessa kuumenneet tunteet, jotka joskus puhkesivat varikolla hevosihmisten väliseksi riidaksi, rauhoittuvat, kun Arto saapui paikalle. Arton rauhallinen ja sovitteleva asenne auttoi tilanteessa kuin tilanteessa.

Pohjolan Hevosystävät muistavat Arto kiitollisuudella ja suurella kaipauksella. Suuri osanottomme Arton rakkaalle puolisolle Eilalle ja omaisille. Pohjolan Hevosystävät on menettänyt tärkeän toimijan ja me kaikki hyvän ystävän.

Pohjolan Hevosystävät Ry