Number Onessa tarjolla tänä vuonna 15 000 euron ensipalkinto

2.5.2023

Äimäraution raviradan klassikkokilpailuihin lukeutuvassa Number Onessa on tänä vuonna tarjolla voittajalle peräti 15 000 euroa. Mailin matkalla ajettava kilpailu on rajattu Suomessa syntyneille avoimen tason lämminverisille. Radan kilpailuvastaavan Nelli Lindholmin mukaan tavoitteena on kasvattaa hevosten taustavoimien kiinnostusta kisaa kohtaan ja toiveissa on, että mahdollisimman monen avoimen sarjan hevosen kanssa kisa otettaisiin jo hyvissä ajoin tähtäimeksi.

– Haluamme, että Number One on jatkossakin yksi Oulun kilpailutarjonnan kirkkaimmista kohokohdista ja nostimme palkintotasoa, jotta saisimme lähdöstä mahdollisimman tasokkaan.

Lindholm korostaa, että Oulun raviradan yksi tärkeimmistä arvoista on kilpailutarjonnan kehittäminen ja Number Onen ykköspalkinnon korotus on yksi osa sitä kokonaisuutta.

– Muutimme aiemmin Oulu Expressin maksuaikatauluja, jotta kilpailuun karttuu enemmän maksukertymää. Tämän myötä kisasta kehittyy palkintopotin kasvaessa entistä kilpailukykyisempi. Nyt haluamme panostaa myös kauden toiseen kohokohtaan, Number Oneen. Kesän aikana on tulossa mahdollisesti myös muitakin uudistuksia kilpailutarjontaan, joista tiedotamme myöhemmin.

Number Onella on pitkät perinteet

Jo vuodesta 1979 ajettu Number One oli ensimmäisinä vuosinaan avoin kaikille lämminverisille, mutta vuonna 1986 se rajattiin Suomessa syntyneille lämminverisille. Kisa on houkutellut vuosien saatossa Ouluun lukuisia maamme lämminverijalostuksen tähtiä, muun muassa Lucky Numberin, Isla J Braven, Venicen ja Run For Royaltyn johdolla. Kisan historian voitokkain hevonen on Jonas Laukko, joka voitti kilpailun vuosina 1995, 1996 ja 1997. Viime vuonna Number Onen tähtenä tuikki Next Direction.

Mailin matkalla ajettavassa kisassa ei vauhtia säästellä, ja Äimäraution rataennätys onkin useasti remontoitu uuteen uskoon juuri Number Onessa. Rataennätystä pitää hallussaan Next Direction, joka tykitti vuoden 2018 Number Onessa tuloksen 11,1. Rataennätyksen rikkojalle on luvassa 1 000 euron bonus.

Number One ajetaan Äimäraution Kavioliiga-raveissa lauantaina 20. toukokuuta. Ravipäivän sarjat on nyt julkaistu Hippoksen Heppa-järjestelmässä.

Lisätiedot:
Kilpailuvastaava Nelli Lindholm
040-561 5136
nelli.lindholm@oulunravit.fi

Ylemmässä kuvassa vuonna 2018 rataennätyksen tehnyt Next Direction. Alemmassa kuvassa historian ensimmäinen Number One -voittaja Nibs Bee.