Oulu Express -viikonloppu 27.-28.8.2021

23.8.2021

Oulun ravikauden perinteinen kohokohta on tuttuun tyyliin Oulu Express -finaaliravit. Perinteikäs suurkilpailu on siirtynyt syyskuulta lomakauden loppuun, elokuun 28. päivälle. Klassisessa ikäluokkakilpailussa valtakunnan parhaat nuoret hevoset mittelevät suurista seteleistä. Finaaleissa iskevät yhteen muun muassa karsintavoittajat Fransson ja Siirin Valtsu sekä Nineeleven ja Unique Sunrise. Lauantain ravit käynnistyvät kello 12:45 ponilähdöllä.

Oulu Express -viikonloppuna Heinäpään Herruus -ohjastajakilpailu kerää kaviouralle mielenkiintoisen joukon taitavia ohjastajia aivan maamme terävimmästä kärjestä. Kisassa ovat tänä vuonna mukana Jorma Kontio, Pekka Korpi, Antti Teivainen, Ilkka Korpi, Maria Kurttila, Emma Väre, Miia Salminen, Janita Antti-Roiko, Timo Niemelä, Mauri Jaara, Jukka-Pekka Niskanen ja Santtu Raitala. Osalähtöjä ajetaan perjantaina ja lauantaina.

Lauantai-iltapäivää värittävät myös OP Oulu Grand Prix’t. Kylmäveristen kisassa superlahjakkuus Parvelan Retu saa vastaansa muun muassa Vixelin, Jokivarren Kunkun ja Evartin. Lämminveristen puolella ykkösrahoista taistelevat Grainfield Aiden, Run For Royalty ja kumppanit. Molempien kisojen voittajat palkitaan 8 000 eurolla.

Viikonloppu tarjoaa ohjelmaa myös niille, jotka eivät ole vielä päässeet sisään hevosten ihmeelliseen maailmaan. Perinteinen Ookkonää Hevostellu -tapahtuma avaa lauantain tapahtumat jo ennen ravien alkua, kello 9:30. Tapahtumassa esitellään lajin koko mahdollisuuksien kirjo. Oheisohjelmaltaan vaikuttava markkinatapahtuma nauttii suurta suosiota, joten kannattaa saapua paikan päälle aistimaan tunnelmaa. Ookkonää Hevostellu -tapahtuma palkittiin viime vuonna Pohjoisen Parhaat -gaalassa.

Kaksipäiväinen raviviikonvaihde alkaa jo perjantaina 27. elokuuta Lumijoki-raveilla, joten tarjolla on täyttä ravia Äimärautiolla koko viikonlopun ajan. Ravit avataan ponilähdöllä kello 17:45. Perjantaina ravien jälkeen katsomohallin pub-päädyssä esiintyy Express-bändi hevosväen iltamissa klo 24 saakka, tapahtumaan ei erillistä pääsymaksua. Grilli palvelee koko illan. Ennen bändin esiintymistä katsomossa lämminhenkistä ja vapaamuotoista keskustelua heinäpääläisten kanssa.

Liput raveihin:

  • Perjantai 5 € / 3 €
  • Lauantai 10 € / 5 €
  • Kahden päivän lippu 12 € (vain ennakkoon Nettilipusta)

Liput myynnissä Nettilipussa.

Ravintola Äimänhovissa pääset nauttimaan raveista parhailta paikoilta käsin. Molempina päivinä tarjolla on herkulliset buffet-kattaukset. Perjantaina tarjoillaan intialaisia herkkuja, lauantaina listalla muun muassa nieriää ja naudan ulkofilettä. Äimän Hovin pöytävaraukset puh. 0400-137 336, s-posti: ravintola@oulunravit.fi.

Viikonlopun ravien yhteistyökumppanit:

Perjantai:

Lumijoen kunta
YBT, Säävälät Oy, MT-Ravinetti / Heinäpään Herruus
Amatööriohjastajien SM-osalähtö
Ranka Kustannus

Lauantai:

Finn-Tack Oulu Express
Movitek Oulu Express
OP Oulu
Ponsse
Oulun Hevosklinikka
Ranka Kustannus
Kaleva
Ala-Talkkari Oy
MT-Ravinetti / Heinäpään Herruus
GLI Nordic Cup
Neste Hiironen

OEX-finalistien esittelyloimet:
OP Oulu
Kotikatu Kiinteistöpalvelut
JS-Automoto
MKJ-Service
Karjala
Ala-Talkkari Oy
Punamusta
AC Oulu
Säävälät Oy
Ojala Machine Oy
Movitek
Finn-Tack


Muistakaa yleiset turvallisuusohjeet

Kaikkien tapahtumaan saapuvien on noudatettava terveysviranomaisten antamia hygieniaa koskevia ohjeita. Sairaana ei saa tulla paikalle. Älä saavu paikalle, vaikka sinulla olisi vain lieviä oireita.

Muista käsihygienia! Käsien pesu saippualla ja käsidesin käyttö on tärkeää. Käytä hanskoja mahdollisuuksien mukaan.

Suojaa suusi ja nenäsi kertakäyttönenäliinalla, kun yskit tai aivastat. Jos sinulla ei ole nenäliinaa, yski tai aivasta puserosi hihan yläosaan, älä käsiisi.

Suosittelemme myös THL:n Koronavilkku-sovelluksen käyttöä!

Kiitos, että välität!