Pohjolan Hevosystävät ry:n hallitusehdokkaat

28.11.2023

Pohjolan Hevosystävät ry:n sääntömääräinen syyskokous pidetään tiistaina 28.11.2023 klo 18:00 Äimäraution raviradalla ravintola Äimänhovin tiloissa. Kokouksessa valitaan neljä uutta hallituksen edustajaa erovuoroisten tilalle. Ehdolla hallitukseen ovat Timo Niemelä, Petteri Vanhanen, Kirsi Koivisto, Jenni Suhonen ja Toivo Säily.

Hallitusehdokkaat esittäytyvät:

Timo Niemelä

Hevoset ja ravivalmennus ollut aina lähellä sydäntä ja myös ammattina. Kokemusta monista luottamustehtävissä niin hevos- kuin kunnallispuolella.

Petteri Vanhanen

Olen yksityissijoittaja ja toimin useiden startup- ja kasvuyritysten hallituksessa omistajan roolissa. Minulla on business-kokemusta ja kontakteja business-maailmasta. Hevospuolella omistajakokemusta 20 vuoden ajalta, kimppaomistamisesta. Omistusosuudet 5% – 50%, ei yhtään yksin. Haluan jatkaa Pohjolan Hevosystävien hallituksessa, koska haluan raviurheilun menestyvän jatkossakin.

Kirsi Koivisto

Yrittäjä, hevoshieroja. Hevosen omistaja, aktiiviharrastaja, kimppaomistamisen puolesta puhuja. Minulla on järjestötoimintakokemusta ja olen toiminut Äimärautiolla toimihenkilönä noin 15 vuotta.

Nuorisotyö on lähellä sydäntä. Ravinuoriin tulisi saada uusia nuoria puuhastelemaan kaikenlaista kivaa. Nuoriin panostaminen kannattaa aina!

Hevosen omistajana olen päässyt ulkomaillekin näkemään miten muualla arvostetaan omistajia sekä hevosten taustajoukkoja. Mielestäni tällaiset asiat eivät aina vaadi suuria rahallisia panostuksia.

Uusia ihmisiä pitää houkutella raveihin, laadukkailla ja kohtuuhintaisilla ravintolapalveluilla, lapsille suunnatulla touhulla sekä teemaraveilla ja vaikkapa erilaisilla kampanjoilla.

Ilman talkoolaisia ei ravitapahtuma onnistu. Kuninkuusravien alla meidän pitäisi saada mukaan vanhat konkarit, pidettyä nykyiset talkoolaiset ja saada uusia tekijöitä mukaan, sekä hyödyntää jo valmiina olevaa tietotaitoa, jotta saataisiin hoidettua Kunkkarit kunnialla.

Yhteistyöllä saadaan Äimärautio kukoistamaan!

Jenni Suhonen

Olen 33-vuotias ja asun Iissä avopuolisoni kanssa. Olen hevosenomistaja ja harrastevalmentaja, hevoset ja raviurheilu ovat minulle todella tärkeä osa vapaa-aikaani. Työskentelen myymäläpäällikkönä Sale Kuivaniemessä ja kokemusta esihenkilötyöstä minulla on nyt reilun kuuden vuoden ajalta. Olen myös toiminut Oulun ravien toimihenkilönä 5,5 vuotta, pääasiallinen työtehtäväni on valjakkotarkkailija. Olen kiinnostunut hallitustyöskentelystä ja mahdollisuudesta päästä vaikuttamaan tulevaisuuden raviurheiluun.

Minulla on vahvaa osaamista esihenkilötyöstä ja johtamisesta, olen reilu ja kohtelen alaisiani tasa-arvoisesti. Minulle on tärkeää saada tiimini onnistumaan. Jaan tietoani ja osaamistani muille ja olen hyvä viestimään. Ymmärrän myös yrityksen taloutta ja olen myyntihenkinen.

Ravipäiviä vähennetään ja raviurheilun suosio on laskussa. Nyt on se hetki kun Oulun raviradan tulisi toimia suunnannäyttäjänä ja ottaa vahvempi asema pohjoisen alueen johtavana raviratana. Alueen tulee tarjota parhaat mahdolliset olosuhteet kilpailijoille sekä katsojille. Aluetta olisi hyvä pystyä myös hyödyntämään ravien ulkopuolisiin tapahtumiin. Myös vahvempaa yhteistyötä pitäisi saada aikaiseksi muiden hevosalan toimijoiden kanssa. Ratsastus jatkaa suosiossa vaikka on myös hyvin kallis harrastus, miten saisimme raviurheilusta yhtä suosittua? Onko Oulussa mahdollisuuksia saada enemmän nuoria lajin pariin? Mielestäni vastaus kaikkeen on kyllä, mutta myös ajatustapojen tulisi uudistua ja nuorentua. Täytyykö kaikki tehdä kuten on vuosia tehty vai pystytäänkö asioita miettimään ”out of the box”. Lisäksi vuosien aikana olen nähnyt varikolla kilpailijoiden ja taustajoukkojen olosuhteita, ja minulla olisi ideoita, joilla saisimme Oulun ravirataa ja aluetta kehitettyä.

Toivo Säily

Hei, olen Topi, 39-vuotias aktiivinen urheilumies ja ravimies. Olen toiminut yrittäjänä 20 vuotta ja olen kolmen lapsen ylpeä isä.

Olen omistanut hevosia 12 vuotta ja olen myös ollut mukana kimppahevosissa. Tulevaisuudessa olisi tarkoitus alkaa myös valmentamaan omia hevosia itse, että pääsen kokemaan lajin hyvät ja huonot puolet myös vastuullisena valmentajan. Vastuuvalmentajana toimiminen ja kilvanajo on ainoat, mistä minulla ei vielä ole kokemusta.

Hevoseni ovat valmentautuneet sekä Suomessa että Ruotsissa, ja tiedän molempien maiden raviurheilun hyvät ja huonot puolet.

Uskon tuovani hallitukseen näkemystä niin hevosen omistajan, raviharrastajan kuin sponsorin näkökulmasta.

Olen tehnyt yritykseni kautta yhteistyötä Oulun ravien kanssa useamman vuoden toimimalla sponsorina. Ja olen mukana myös muissa urheilulajeissa aktiivisena harrastajana, sponsorina ja vaikuttajana. Luulen löytäväni keinot, millä saadaan uusia ihmisiä lajimme pariin yhdistämällä eri urheilulajien harrastajia ja sponsoreita.

Nuorisotoiminta on myös lähellä sydäntäni, koen että panostus nuoriin on panostus lajin tulevaisuuteen ja aktiivisten harrastajien säilymiseen.