Poniajolupakurssi Äimärautiolla (PERUTTU)

1.11.2021

Syksyn poniajolupakurssi peruttu vähäisen osallistujamäärän vuoksi. Seuraava korttikurssi pyritään järjestämään kesällä 2022.

Lisätietoja P-ajoluvasta:

P-ajoluvan voi suorittaa 9-18 -vuotias nuori. Poniajolupakurssille voi osallistua aikaisintaan sen vuoden kesäkuussa, kun täyttää yhdeksän (9) vuotta. Hakija saa ajoluvan = ajolupa astuu voimaan sen kalenterivuoden alusta alkaen, jonka aikana hän täyttää vähintään kymmenen (10) vuotta.

Kurssin alussa järjestetään pääsykoe, joka kertoo onko hakijalla riittävät perustiedot ja -taidot kurssille osallistumiseksi. Hakijan tulee hallita ponin käsittelyyn, valmentamiseen ja ohjastamiseen liittyvät perustaidot ja tuntea vähän raviurheilua. Ajolupakurssille osallistutaan omalla tai lainaponilla.

Ravikilpailusäännöt ja kilpailupäivän tapahtumat opetellaan noin kahdeksan kurssikerran aikana. Koko kurssi sisältää vähintään 12 tuntia teoriaa ja 7 tuntia käytäntöä. Kurssin päätteeksi suoritetaan kirjallinen koe, jossa testataan kurssilaisen kilpailusääntötuntemus. Lisäksi kurssilainen antaa näytteen ponin käsittely-, valjastus, volttaus- ja ohjastustaidoistaan.

Loppukokeen jälkeen ilmoitetaan hyväksytysti läpi päässeiden nimet. Kurssin järjestäjä toimittaa tarvittavat paperit (henkilö- ja yhteystiedot ja kaksi passikuvaa) Suomen Hippokseen.