Saara Eerola voitti maaliskuun hoitajaliigan

22.3.2022

Maaliskuun hoitajaliigassa päädyttiin pisteiden osalta tasatilanteeseen, kun Saara Eerola ja Jenni Porokka keräsivät molemmat kuukauden aikana kahdeksan pistettä. Tasatilanteessa ratkaisua haetaan ensisijaisesti sen mukaan, kummalla on vähemmän startteja, seuraavaksi tarkastellaan voitot, kakkossijat, kolmossijat ja eurot. Vertailussa Saara Eerola veti pidemmän korren (vähemmän startteja & enemmän euroja, muu statistiikka oli sama) ja palkitaan kuukauden hoitajana.

Maaliskuun lopputilanne 21.3. ravien jälkeen:

1. Saara Eerola 8p
Jenni Porokka 8p
3. Irene Kelloniemi 6p
4. Merja Hartikainen 5p
Pirjo Matinlauri 5p
Maarit Ukkola 5p
Iida Eskola 5p
Mari Joki 5p
Anna-Kaisa Peltoniemi 5p
Jenna Pentikäinen 5p
Katja Savilakso 5p
Petra Haapakoski 5p
Juha Päkkilä 5p
14. Sara Pulkkinen 4p
Paula Pirttimaa 4
Emma Porokka 4
17. Tiina Ala-Rantala 3p
Mari Leinonen 3p
Julia Korkiakoski 3p
Veera Vekola 3p
Terno Lindgren 3p
Jonna-Jasmiina Sarkkinen 3p
Sara Kurkinen 3p
Kirsi Kauppinen 3p
Sanni Komulainen 3p
Sanna Salmela 3p
27. Sanna Taimela 2p
28. Minna Arola 1p
Anu Piispanen 1p
Neea Sarkkinen 1p
Pinja Flink 1p
Meri Aliklaavu 1p
Pinja Puustinen 1p
Maria Kurttila 1p
Elina Miettunen 1p
Eija Karppinen 1p
Pia Ahokas 1p
Sirpa Alila 1p

Kokonaiskisan tilanne 21.3. ravien jälkeen:

1. Tiina Ala-Rantala 28p
2. Merja Hartikainen 16p
3. Irene Kelloniemi 15p
4. Mari Leinonen 14p
Julia Korkiakoski 14p
6. Jenni Porokka 11p
Pirjo Matinlauri 11p
Sanna Taimela 11p
9. Sara Pulkkinen 10p
Jenna Säisä 10p

Hoitajaliigan säännöt:

Oulun vuoden 2022 kaikissa totoraveissa kilpaillaan kuukauden ja samalla myös koko vuoden hoitajan tittelistä. Hoitajat saavat pisteitä hevostensa top3-sijoituksista totoravilähdöissä. Voitoista saa 5 pistettä, kakkossijasta 3 pistettä ja kolmossijasta 1 pisteen. Eniten pisteitä kerännyt hoitaja palkitaan kuukausittain Äimäraution tuotepaketilla ja kunniataululla. Samalla käynnissä on myös koko vuoden jatkuva hoitajakilpailu, jossa pisteet kertyvät samalla kaavalla. Koko vuoden palkinnoista tiedotetaan myöhemmin.

Pisteitä kerätään Heppa-järjestelmän tiedoista, eli vain sinne kirjatut hoitajat saavat pisteitä. Pisteet kirjataan ylös jokaisen Oulun ravipäivän aikana, joten jälkeenpäin lisätyt hevosten hoitajatiedot eivät myöskään kartuta enää pottia. Tämä sääntöpykälä on voimassa pisteseurannan helpottamiseksi ja samalla myös kannustimena ilmoittaa hoitajatiedot Heppa-järjestelmään.

Tasatilanteessa ratkaisua haetaan seuraavassa järjestyksessä: Starttimäärä, voitot, kakkossijat, kolmossijat, eurot. Mikäli edelleen tilanne on tasan, arpa ratkaisee. Voittaja arvotaan vain siinä tapauksessa, jos lopullisessa tasatilanteessa on vähintään kolme hoitajaa, kahden hoitajan tasatilanteessa palkinto jaetaan molemmille.