Tapio Siekkinen 1950 – 2021

19.11.2021

Tapio Siekkisen muistolle

Maanantaina 15.11.2021 saimme kuulla pysäyttävän suru-uutisen.  Tunnettu ja arvostettu hevosihminen Tapio Siekkinen oli menehtynyt tapaturmaisesti. Uutinen, jota oli vaikea uskoa ja edelleen vaikea käsittää

Tapio oli ihminen, jonka läsnäolon tunsi. Tätä kutsutaan karismaksi ja yleensä se kulkee suurten ihmisten mukana. Tapio ei jättänyt ketään kylmäksi. Hänellä oli vahvoja mielipiteitä ja kannanottoja. Periaatteet olivat Tapiolle tärkeitä ja hän myös piti niistä kiinni. Suoruus ja rehellisyys olivat Tapiolle ominaista.

Tapio oli pitkäaikainen Pohjolan Hevosystävien ja Pohjanmaan hevosjalostusliiton hallituksen jäsen. Hevosmaailmaan kuuluvan järjestötoiminnan lisäksi Tapiolla oli paljon luottamustehtäviä omassa kotikunnassaan Muhoksella ja lastensuojelun eri tehtävissä. Nuoruudessaan Tapio palveli YK-joukoissa. Isänmaanrakkaus ja siihen liittyvät arvot olivat hänelle tärkeitä kaikissa toimissa

Hevosenomistajana ja hevosihmisenä Tapion panos oli valtakunnallisestikin merkittävä. Hyviä ja menestyviä hevosia hänen talliinsa kuului vuosien varrella paljon. En osaa sanoa, mikä hevosista oli hänelle rakkain, varmaan niitä oli monia. Ehkä historiasta on syytä mainita ykkössarjalainen Super Singel ja viimeaikaisista nuori menestyjä Asterique.

Me Oulun ja pohjoisen Suomen raviväki jäämme kaipaamaan Tapiota. Suuri mies on poissa, mutta lämmin muisto säilyy hevosväen mielessä.

Kari Eriksson
Suomen Hippoksen hallituksen puheenjohtaja