Vihjeet 1.5.2023

30.4.2023

Lähtö 1 – A: 12,6,10,3 B: 11,5,1,4,2,7,13,9,8,14

12 Korven Lempi jatkaa suosikkina, vaikka viimeksi tuli nopea epäonnistuminen laukkojen muodossa. Tamma voitti edellisen kilpailunsa, vaikka laukkasi loppukaarteessa selvästä johtoasemasta ja menetti paikkansa. Ehjä suoritus kantaa kärkeen, mutta epäonnistumisriski on suuri, kuten monella muullakin pelihevosella. 6 Käskynhaltija laukkasi Killerin tauoltapaluussa ensimmäiseen kaarteeseen ja uudelleen kierrosta myöhemmin. Vauhtien puolesta ori vaikuttaa olevan ennätyskunnossa. 10 Adele teki viimeksi uransa parhaan startin. Tamma eteni pitkältä pakilta voittomatsiin, joka päättyi maalisuoran alussa tulleeseen laukkaan. Hevosen menossa näytti olevan aivan erilaista ryhtiä kuin aiemmin.

Lähtö 2 – A: 5,3,1 B: ,2,14,10,4,12,7
5 Bright Diamond avasi Bodenissa terävästi keulaan, jatkoi toisessa sisällä ja kiri päätöspuolikkaalla helposti ohi vetoavustaan. Tuon kisan vastusta on hankala verrata tämänkertaiseen, mutta eiköhän tamma ole tässä vastaavana aivan kärjessä. 3 Bustling King jatkaa pelihevosena, vaikka uran molemmat kilpailut pilaantuivat laukkoihin. Ori pystyy selvästi alle 20-aikaan, millä pärjää tässä tehtävässä pitkälle. 1 Bruce Wayne paikkasi viimeksi kaksi laukkaansa hyvin ja jäi kiripuolikkaalla vähäksi aikaa pussiinkin. Tuon suorituksen perusteella ruuna on tässä paalulta lähellä totosijaa, jos laukkojen välttäminen vain onnistuu.


Lähtö 3 – A: 9 B: 6,5,3,2,11,12,7,4,1,8,10

Kolme ensimmäistä kilpailuaan enemmän tai vähemmän puolivaloilla voittanut 9 Field’s Gimmick joutui paljastamaan viimeksi vauhtivaransa pahan alkulaukan jälkeen. Ruuna kulki raville selvittyään loppumatkan 15-vauhtia ja on vastaavana tässä tosi vaikea voitettava. Ravata toki täytyy. 6 Patriotique laukkasi Pilvenmäki Specialin karsinnassa noususta, ja myös edellinen kisa pilaantui laukkaan. Nelivuotias lienee edelleen ennätyskunnossa ja riittää vähintään kakkostaistoon. 5 Riksu’s Tiara on tehnyt monta hyvää suoritusta keulasta ja tähdännee jälleen sinne. Suosikin torjuminen kirivaiheessa olisi yllätys, mutta mikään muu sijoitus ei.

Lähtö 4, Toto4-1 – A: 4,2 B: 10,8,7,1,3,11,12,6,9
4 Uncia avasi kautensa Kuopiossa kirimällä kolmannesta ulkoa hieman päälle 13-vauhdilla kakkoseksi. Suoritus oli positiivinen, ja yli puolet starteistaan voittanut ruuna voi iskeä takaisin voittokantaan jo kauden toisessa kilpailussaan. Viivalla on muutama hyväkuntoinen ja starttirytmiin päässyt vastustaja. Tallikaveri 2 Kasper D.Boko teki Seinäjoen divisioonafinaalissa parhaansa ja ylsi peesailujuoksulla kuudenneksi. Ruuna on menestynyt tällä kaudella hyvin, vaikka raviaskellus ei ole aina kaikkein kauneinta. Lähtöpaikka sopii tosi hyvin.

10 Millie de Veluwe ei saanut Kuopiossa vapaata kiritilaa, mutta mahtui työntymään pienestä raosta kolmanneksi. Tammalle jäi reilusti varaa, ja sujuvammalla juoksulla tuloksena olisi luultavasti ollut voitto. Juoksunkulun apua tarvitaan tässäkin. 8 Visual Alert teki sitkeän suorituksen Bodenin voittostartissa, mutta viimeksi ravipaletti oli täysin sekaisin. Tamma on omalle tasolle palatessaan kova tekijä tähän porukkaan kasiradaltakin. 7 Shackhills Flash täräytti viimeksi keulaan, jatkoi toisessa sisällä ja jäi maalisuoralla pussiin. Ruuna pystyy selvittämään ulkona olevan lähtöpaikan ja pystyy jopa voittoon, jos löytää sopivat kiriasemat kärjen takaa.

Lähtö 5, Toto4-2 – A: 11,9,2 B: 14,13,1,5,15,10,6,7,3,16,12,4
11 R.R. Popeda kiersi viimeksi avauspuolikkaan kolmatta rataa, jatkoi keulan rinnalla ja tsemppasi hyvin kolmanneksi. Tamma esitti hyvää virettä jo kauden avausstartissa paikkaamalla alkulaukkansa väkevästi. Viisivuotiaassa on vielä paljon kehittymisen varaa, ja vastus on nyt hieman helpompi kuin tuoreimmassa Ylivieskan startissa. 9 Kopran Uute on tosin paha vastustaja, jos onnistuu ravaamaan alusta loppuun. Tamma paikkasi toissa kerralla alkulaukkansa vahvasti ja otti viimeksi kaksi laukkaa kirivaiheessa. Vauhdit riittävät 30-aikaan täydellä matkalla.

2 Koskelan Valtti eteni Ylivieskassa kiihtyvässä vauhdissa kakkoseksi ja teki yhden uransa parhaista suorituksista. Ori ei ole esittänyt aivan samanlaisia vauhteja kuin edelle rankatut hevoset, mutta pystyy paalun turvin voittomatsiin. 14 Sisunautti paransi kauden avauskilpailustaan merkittävästi ja voitti Rovaniemellä pikkuyllättäjänä. Tässä pärjääminen edellyttää pientä parannusta, mihin kuusivuotiaassa on kyllä ainesta. 13 Varjohehku nappasi tuoreimman voittonsa tätä hieman helpommasta tehtävästä. Tamma oli tuoreimmassa startissaan kohtalainen lyhyellä kirillä. Voittoon asti nouseminen näistä asemista vaatii hieman enemmän.

Lähtö 6, Toto4-3 – A: 4,5 B: 3,8,7,1,6,12,11,2,9,10
4 Quick Vald nappasi Seinäjoen divisioonafinaalista arvokkaan kakkossijan johtavan takaa ja osoitti jatkavansa vahvassa kunnossa. Ruuna otti tuoreimman voittonsa Äimärautiolla keulan rinnalta ja on tehnyt useimmat huippusuorituksensa vapaalta radalta. Keulaan pääseminen olisi tässä tehtävässä puoli voittoa. 5 Gogobet Sisu teki Seinäjoella hyvän kierroksen mittaisen kirin, vaikka ei tavoittanut kärkihevosia. Tauoltapaluustartin tuloksena oli pussitus passiivisen ajotaktiikan jälkeen. Ori on voittanut monta tätä kovempaakin lähtöä ja lienee edelleen nousukunnossa.

3 Moonlight Velvet kohtasi Kaustisen divarikarsinnassa hyviä hevosia, mutta taipuminen selkäjuoksun päätteeksi tuli silti yllätyksenä. Edellisen voittostartin suoritus oli parempi. Kolmosradalta luvassa lienee selkäjuoksu kärkihevosten tuntumassa, ja tamma pystyy kirimään hyvänä päivänään kärkimatsiin. 8 Armani Press palasi viimeksi kertaheitolla omalle tasolleen ja voitti avoimen sarjan yllättäjänä. Vastus on nyt hieman helpompi, mutta surkea lähtöpaikka tekee menestymisestä hankalaa. 7 Pica-Pica Oak ei voinut viimeksi taktiikkajuoksussa mitään ja tuli porukan keskellä maaliin oikein hyvävoimaisen näköisenä. Tamma on merkittävästi tauluaan parempi, mutta seiskaradalta pärjääminen vaatii kunnon tuurit juoksunkulkuun.

Lähtö 7, Toto5-4, Troikka – A: 11 B: 15,10,7,12,13,9,5,6,8,3,4,16,1,14,2
Puhdasta neljän karsintavoiton sarjaa hakeva 11 Interlude Ferm jatkaa selvänä suosikkina, vaikka vastassa on monta hyvää hevosta, joista pari on mukana kilpasarjassa ensimmäistä kertaa. Ori otti kaksi ensimmäistä karsintavoittoa ylivoimaisilla kireillä ja joutui viimeksi selvästi tiukemmalle. Tasainen startti voltin vitoselta voi pudottaa suosikin takajoukkoihin, ja silloin voittoon nouseminen on kaikkea muuta kuin helppo juttu.

15 Al’s Boozy Suzy matkasi Seinäjoella sisäradan syövereissä ja sai lopulta edetä aika sujuvasti kohti kärkeä. Lopulliset tilat aukesivat maalisuoralle tultaessa, ja tamma vaihtoi vielä hyvin rytmiä. Juostava matka tuskin on mikään ongelma, mutta kaukaa takaa tarvitaan vähän onnea juoksunkulkuun. 10 Special Gun juoksi viimeksi keulan rinnalla, eikä pystynyt parhaiden vauhtiin, kun loppua tultiin yhtätoista. Ruuna on ensimmäistä kertaa mukana kolmella kilometrillä, ja matka tuskin on vauhtikestävän hevosen kohdalla ongelma. 7 Fellaini Zet olisi harjannut viimeksi Vermon kevätcupin finaalin 10000 euron ykkösrahat ilman kiripuolikkaan alussa tullutta laukkaa. Edellinen voitto tuli keulasta vakuuttavasti. Hieman vaikea verrattava tämänkertaisiin vastustajiin, mutta viime starttien tasoinen meno riittänee tässä korkealle. Hyviä suorituksia ilman voittoja tehnyt 12 Some Come on mielenkiintoinen nimi tähän kilpailuun ja voi päästä startin onnistuessa etenemään jopa keulaan asti.

Lähtö 8 – A: 11,13 B: 2,5,14,10,4,6,3,15,16,9,8,7,1,12
11 Vihjeen Vinha ei pystynyt Seinäjoen 75-finaalissa kärjen vauhtiin kirikierroksella, mutta osoitti kuitenkin hyvän kuntonsa parantamalla ennätystään. Vastus on nyt paljon sopivampaa tasoa, ja ruuna on liikenneruuhkat välttäessään mukana taistossa. 13 Profiili näytti Kuopiossa hyvältä, mutta sai liian myöhäiset kiritilat. Kauden avausvoittoon on hyvä paikka juuri tässä, kun vastus on hieman helpompi kuin viime aikoina. 2 Uhmapeli oli viimeksi merkittävästi sijoitustaan parempi. Vaikka laukka tulikin, on ruuna ollut viime kuukausina varmistumaan päin. Ehjällä suorituksella kaikki on mahdollista.

Lähtö 9, Troikka – A: 1,5 B: 3,7,10,12,11,4,2,6,8,9
1 Darwin P. oli lähellä selvitä Pilvenmäki Specialin finaaliin, mutta ei aivan jaksanut pitää keula-asemaansa loppuun saakka. Ruunan suoritus oli joka tapauksessa positiivinen, ja vastaava meno kantaa tässä kärkeen, vaikka keulojen puolustaminen ei taida tällä kertaa onnistua. 5 Northern Lights on tehnyt monta hyvää starttia putkeen, ja kauden avausvoitto roikkuu ilmassa. Tamma hakee alussa hyviä kiriasemia ja on tosi vaarallinen etenkin, jos muilla hirttää kaasu kiinni avauspuolikkaalla. 3 Southampton Sea ottanee ensimmäiset keulat ja juoksee joko siitä tai jonkun pelihevosen takaa. Viime suoritus oli selkeä pettymys, mutta edellinen 11-lopetus keulasta tuli hienolla tyylillä.

Toto4-vihjesysteemit (24 / 140 riviä)

4,2 + 10,8,7 (1,3)

11,9,2 + 14,13,1,5 (15,10)

4,5,3,8 (7,1)

11 Interlude Ferm (15,10)

Troikka L7 (20 riviä) 11 – 15,10,7,12,13 – 15,10,7,12,13

Troikka L9 (20 riviä) 11 – 5,3,7,10,12 – 5,3,7,10,12

[Vihjeet: Teemu Hyvönen]