Vihjeet 19.11.2021

19.11.2021

Lähtö 1 – A: 9,4,6,11 B:8,12,5,2,3,1,16,14,13,10,7

Erittäin vaikean näköinen pelilähtö. 9 Fiftyshadesofpress laukkasi Kuopiossa hetki kiriinlähdön jälkeen ja ohitti taustalla vielä pari hevosta. Ruunassa tuntuu olevan ainesta parempaan. 4 Ditchback Domino kohtasi Ylivieskan Nuorten Sarjassa pari liian kovaa, mutta voi olla tässä tehtävässä kärkihevosia. Tamma ei ole ottanut tähän asti kilpailemista tosissaan. 6 Spot On laukkasi kokeessa lähtöön ja menetti kärkeen nähden noin 50 metriä. Loppuaikaan ei kannata siis kiinnittää suurta huomiota. Ruuna piti vauhtinsa hyvin maaliin saakka ja voi pärjätä ehjällä suorituksella heti uran avauksessa.

Lähtö 2 – A: 5 B: 3,1,2,4
5 Steffe voitti viime Äimäraution vierailullaan sittemmin Satakunta-ajon sankariksi kruunatun Pron. Siinä on enemmän kuin tarpeeksi meriittiä näihin vastustajiin verrattuna, ja lahjakas nelivuotias on ravilla pysyessään kiinni voitossa. Kaustisella tuli laukka ensimmäisellä takasuoralla ahtaassa tilanteessa, minkä jälkeen Steffe eteni taustalta vahvasti kakkoseksi. 3 Hetimite otti ensimmäisen voittonsa helpossa tehtävässä ja joutui tekemään seuraavan ykkössijan eteen paljon enemmän töitä. Ruuna pystynee parantamaan tauosta huolimatta edelleen, mutta suosikin vauhteihin yltäminen yllättäisi. 1 Mairee keskittyi viimeksi juoksemiseen aiempaa paremmin, otti keulat ja voitti tätä helpomman lähdön vakuuttavasti. Tammassa on vielä iso potentiaali parannukseen.


Lähtö 3 – A: 9 B: 8,7,10,4,5,6,3,11,2,1

9 Gambling Face on mennyt montéssa hyvin jo pitkään ja jatkaa viime suorituksen jälkeen suurena suosikkina. Ruuna eteni 14-vauhtisella kirikierroksella varmaan voittoon, eikä joutunut antamaan läheskään kaikkeaan. Vermon kuudes sija selittyy kovalla vastuksella ja liian reippaalla alkuvauhdilla. Tässä porukassa Gambling Face on kiinni voitossa raskaalla juoksullakin. 8 Zulamit jatkaa uransa parasta kauttaan ja on menestynyt hyvin etenkin montéssa. Viime kärrylähdön suoritus ei ollut erikoinen, mutta aiemmin tammalta nähtiin pari hyvää kiriä. 7 Don Defender jäi Bodenissa keulasta kolmanneksi saatuaan kovaa painetta viimeiseltä takasuoralta alkaen. Ruuna taipui vasta aivan päätösmetreillä. Ruuna on löytänyt Zulamitin tapaan otteisiinsa uutta virtaa montén puolelta.

Lähtö 4 – A: 5,4 B: 8,2,1,3,7,6
Uransa positiivisesti avannut 5 Hallan Humu palasi monen laukkastartin ja koelähdön kautta Ylivieskassa radoille. Ruuna meni heti ennätyksensä, hävisi vain voittoputkessa jatkavalle Lentoauralle ja on samanlaisena tässäkin korkealla. 4 Pilssin Taika ei uhannut viimeksi kärkikolmikkoa, mutta kiihdytti vauhtiaan loppuun saakka ja oli ehtiä neljänneksi. Tamma kaipaisi lisää huippunopeutta. Lähtö vaikuttaa nyt viimekertaista sopivammalta. 8 Överbyn Salama on tehnyt kaksi ehjää suoritusta peräkkäin ja voisi olla tuloillaan. Starttiväli on viime kertaa paljon lyhyempi, ja hevosen voittosumma ei vastaa sen kapasiteettia lainkaan.

Lähtö 5 – A: 8 B: 4,5,1,7,3,2,6,9
Tällä kaudella hyvää paluuta tekevä 8 Kivarin Quickstep on ainoa A-hevonen pienestä tauosta ja heikoista lähtöasemista huolimatta. Nopea avaaja voi päästä ulkoakin keulaan tai ainakin kärjen tuntumaan. Vastus ei ole ainakaan aiempaa kovempi, ja pikemminkin päinvastoin. 4 Frozen A.F. vaikuttaa selvästi pahimmalta uhalta suosikkivoitolle. Ruuna jäi viimeksi sisäratajuoksun jälkeen pussiin ja oli oikein positiivinen suoraan pieneltä tauolta. 5 Kasper D.Boko juoksi Bodenissa toisella ilman vetoapua ja jäi aikaisin kärjen tahdista, mutta tsemppasi kolmossijalle. Ruunan ravirytmi ei näyttänyt olevan kohdallaan. Hevosessa on varmasti ainesta parempaan.

Lähtö 6, Toto4-1- A: 1,5 B: 2,8,3,4,9,7,6
1 Armani Press voitti lähtörata-arvonnan ja on keulat puolustaessaan lähellä ykkössijaa. Ruuna avasi viime voitossaan 07,5-vauhtia, eikä päässyt keulaan, mutta voitti siitä huolimatta uransa parhaalla suorituksella. Viimeksi Rovaniemellä Armani Press kokeili avoimella tasolla ja oli toiselta radalta hyvä kolmonen. Tuossa startissa ei satsattu alkuun, mutta tässä tehtävässä sävel lienee toinen. 5 Thai Explosive ei pystynyt viimeksi toiselta ilman selkää lievän ylivauhdin jälkeen kärkitaistoon. Ruuna teki aiemmin hyviä kirejä selistä ja on kaiken ollessa kohdallaan 75-tason menestyjä.

2 Moonlight Velvet sai viimeksi tarkan sisäratareissun, sai tilaa reilut sata ennen maalia ja spurttasi terävästi perille. Taktiikka tuskin on vieläkään aggressiivinen, mutta loistopaikalta juoksu voi mennä silti putkeen. 8 Lastsundayinmay palasi pieneltä tauolta laatusuorituksella ja olisi paremmista lähtökuopista A-hevosia. Tamma voi selvittää kasiradan nopeudellaan, mutta kunnon asemien saaminen voi vaatia ison satsauksen. Pari viikkoa sitten Äimäraution hiittiraveissa moitteettomalta näyttänyt 3 Shorthanded Jag ei välttämättä ole heti kärjessä, mutta kovaluokkaisen ruunan otteita kannattaa seurata.

Lähtö 7, Toto4-2, Troikka – A: 9 B: 2,1,10,11,3,6,4,5,8,12,7
9 Asterisque voitti Rovaniemellä vakuuttavasti ja on selkeä suosikki, vaikka takarivin lähtöpaikka ja tiukkeneva vastus vaikeuttavat tehtävää. Mauri Jaara ajoi viimeksi alkuvauhdin rauhoituttua eteenpäin, pääsi kirikierroksen alussa keulaan ja hallitsi helposti perille saakka. Oriin sarjanousulle ei näy vieläkään loppua. 2 Cheap Thrills täräytti viimeksi 12,5-vauhtisella kirillä ansaittuun voittoon. Ruunalla on ajettu hyvätasoisia lähtöjä, ja suoritukset ovat olleet tappioista huolimatta koko ajan mainioita. Hyvät lähtökuopat mahdollistavat tarkan selkäjuoksun kärjen tuntumassa.

1 Flying Duck ei ollut viimeksi aivan niin hyvä kuin aiemmissa avojaloin juoksemissa kilpailuissaan. Nopea tamma on sisäradalta kiinni totosijassa, ja hyvänä päivänä se voi vetää porukkaa alusta loppuun, kuten viime voitossaan. 10 Whogonow on kovaluokkainen hevonen voittosummaansa nähden, mutta pari viime suoritusta eivät vakuuttaneet. Pidetään ori vielä peleissä mukana. 11 Ridgehead Laurette juuttui viimeksi alkumatkaksi kolmoskaistalle, eikä juoksu mennyt jatkossakaan lainkaan putkeen. Tamman ominaisuudet sopivat hidastuville loppuvuoden keleille, mutta näin kaukaa voitto edellyttää tuureja juoksunkulkuun.

Lähtö 8, Toto4-3 – A: 10 B: 2,9,1,3,8,6,7,4,5
10 Pärttyl menee 2600 metriä suunnilleen samaan kilometriaikaan kuin puoli kierrosta lyhyemmän matkan ja on lähellä kiertää kaikki tämän vuoden Muhos-Ajossa. Ruuna ei voinut Ylivieskassa Landen Paukun ylivoimalle mitään. Edelliskerran tappiossa keulahevonen pystyi kiihdyttämään vauhtia loppuun saakka, eikä Pärttylin nopeus riittänyt ohitukseen. Jukka-Pekka Niskanen tuntee ajokkinsa ja lähtee mahdollisuuksien mukaan aikaisin reissuun.

2 Profiili pystyy tekemään suosikin tehtävän vaikeaksi 80 metrin etumatkalta. Ori eteni Kuopiossa kirisuoralla kolmannen kautta varmaan voittoon ja pystyy paljon parempaankin. Keskittyminen ei ole aina pysynyt täysin kilpailemisessa. 9 Virin Urho on omimmillaan pitkillä matkoilla ja jyrää ravilla pysyessäöän korkealle. Talvea kohti hidastuvat vauhdit auttavat kuusivuotiasta, ja se pitää huomioida peleissä suoraan pieneltä tauoltakin. 1 Asfalttisoturi kohtaa muutaman kovan, ja aivan voittoon asti yltäminen yllättäisi. Ruuna parantanee viime kerran hieman tasaisesta suorituksesta. 3 Jullen Hermanni on tehnyt hyviä suorituksia vapaalta radalta ja hyötyy juostavasta matkasta. Kauden avausvoittoa odotellaan edelleen, ja se vaatii tässä porukassa paljon.

Lähtö 9, Toto4-4, Troikka – A: 7,10 B: 5,3,9,2,8,12,6,4,1,11
7 Pitch Perfect sai vetää viime voitossaan keulassa rauhallista tahtia ja lopetti kymppiä hienolla tyylillä. Tamma on pieneltä tauolta lievä arvoitus, mutta rankataan ensimmäisenä, kun keulaan pääseminen näyttää vahvasti mahdolliselta seiskaradaltakin. Voitokas menijä pystyy ykköseksi muualtakin. 10 B.G.Frida ei yltänyt Mikkelissä 75-tasolla kärkeen ja palaa suosikin tapaan pieneltä huililta. Tamma oli kahteen aiempaan starttiin tosi hyvä ja nousee normaalina kirivaiheessa korkealle.

5 Fancy Creek saattaa estää suosikin keula-aikeet ja pystyä vetämään porukkaa alusta loppuun. Tamma olisi osallistunut toissa kerralla kärkitaistoon ilman loppukaarteen laukkaa. Viime suoritus toisesat ulkoa oli hieman tasainen, mutta aika hyvätasoisessa lähdössä. 3 Exploding Anna alisuoritti viime Äimäraution vierailullaan, mutta on tehnyt muuten vahvaa jälkeä. Viimeksi pitkä kiri ei tosin kantanut aivan perille saakka. Vauhtikestävä tamma ei jää nyt liian kauas kärjestä, jos alku sujuu ravilla. 9 Maize kärsii takarivistä ja tarvitsee muiden apua juoksunkulussa. Tammalta löytyy tarkan selkäjuoksun jälkeen tosi terävä kiripätkä, joka voi kantaa suotuisilla tuureilla voittoon saakka.

Lähtö 10 – A: 6,5 B: 2,4,8,7,1,9,3,10
6 Horsetail’s O’Neil alisuoritti toissa kerralla, mutta Ylivieskassa tapahtui nopea paluu voittokantaan. Ruuna sai Tuomas Pakkaselta tarkan reissun ja eteni lopussa 13-vauhdilla varmaan voittoon. Hevosessa on kapasiteettia vielä parempaan. Myös 5 Noble Ale parantaa kaiken aikaa. Viime voitto ei tullut mitenkään ylitsevuotavan vakuuttavasti suurena suosikkina. Ruuna palasi tuohon kisaan pieneltä tauolta ja voi olla nyt merkittävästi terävämpi. 2 Tinder Matt tarjoaa paalulta A-hevosille hyvän vastuksen. Ruuna otti Kaustisella varman kirivoiton toisesta ulkoa uransa parhaalla suorituksella.

Lähtö 11, Troikka – A: 4 B: 6,5,7,8,11,9,1,12,10,3,2
4 Roughenough Vice on seudun parhaita nelivuotiaita ja selvä suosikki pieneltä tauoltakin. Ruuna voitti Ponsse Cupin karsinnan kierroksen kirillä ja menestyi aiemmin vahvasti Nordic Cupissa. Ville Pohjolan rattailleen saava 6 Diamond Lord jatkaa loistovireessä ja on vakavin uhka suosikkivoitolle. Ruuna ei voinut Rovaniemellä keulasta hurjastelleelle Aristonille mitään, mutta meni haamumailin ulkokautta kirimällä ja osoitti vahvan kuntonsa. 5 Duke Of Mine voitti viimeksi tarkalla juoksulla, eikä mitenkään valtavasti vakuuttanut. Nopea hevonen on hyvissä lähtöasemissa ja saa juoksun kärkiporukassa, joten totosijaan on tässäkin mahdollisuuksia.

Toto4-vihjesysteemit (10 / 125 riviä)

1,5 + 2,8,3 (4,9)

9 + 2,1,10,11 (3,6)

10 Pärttyl (2,9)

7,3,5,10,9 (2,8)

Troikka L7 (20 riviä)

9 – 2,1,10,11,3 – 2,1,10,11,3

Troikka L9 (20 riviä)

7 – 10,5,3,9,2 – 10,5,3,9,2

Troikka L11 (20 riviä)

4 – 6,5,7,8,11 – 6,5,7,8,11

[Vihjeet: Teemu Hyvönen]