Vihjeet 19.11.2023

18.11.2023

Lähtö 1 – A: 2,3 B: 9,6,10,4,1,7,5,8

Uransa kolmella voitolla avannut 2 Rusty Cage koki viimeksi tappion, mutta suoritus oli vähintään aiemman veroinen. Ruuna juoksi valtaosan matkasta toisella ilman selkää ja pysyi 14,5-lopetuksessa keulahevosen tuntumassa maaliin saakka. Hyvistä lähtökuopista suosikki. 3 Kalsarikännit on arvoitus kolmen kuukauden tauolta, mutta Ojanperän tallista harvemmin tullaan keskenkuntoisena viivalle. Ruuna oli Härmässä ainoa, joka pysyi 13-vauhtia lopettaneen voittajan tahdissa, ja suoritus oli tappiosta huolimatta oikein lupaava. 9 Chiaro Luna sai vetää Ylivieskassa porukkaa rauhallisella tempolla ja hallitsi helposti perille. Tammalle jäi selvästi varaa, ja se jää tässä tehtävässä B-ryhmän puolelle vain lähtöpaikkansa vuoksi.

Lähtö 2 – A: 2,3,1 B: 5,4
2 Vutariina kulki hitaan avauskierroksen jälkeen koelähdössä kirilenkin 39-vauhtia ja näytti moitteettomalta. Tamma pystyy parantamaan tasaisemmalla vauhdinjaolla tulostaan merkittävästi. 3 Kuiskutteli on jo osoittanut pystyvänsä pitkästi alle 40-vauhteihin. Laukat ovat haitanneet menoa, ja parissa startissa vastukset olivat liian kovatasoisia. Nyt ruunalla on hyvä sauma kärkisijoille, jos kaikki on OK kahden kuukauden tauon jälkeen. 1 Torpparin Tuuri pystyy koelähdön perusteella 40-aikaan, kunhan vain malttaa ravata koko matkan. Uran kahden startin perusteella laukkariski on merkittävä läpi matkan.


Lähtö 3 – A: 4 B: 10,1,8,11,6,9,2,7,5,3

4 Stonecapes Vincens matkasi Ylivieskassa toisella ilman selkää ja löi keulahevosen selityksittä, mutta ei voinut maalisuoralla mitään lahjakkaan Olympia Luxin kirille. Ruuna pystyy parantamaan edelleen ja olisi johtopaikalle päästessään vaikea voitettava. 10 Battle Beast laukkasi Ylivieskassa heti kiriinlähdön jälkeen ja lopetti taustalla vielä ihan hyvin. Voltin vitonen voi olla orille iso ongelma, mutta karikot välttäessään se pystyy tässä porukassa voittoon. 1 Dynastie d’Inverne pilasi viimeksi laukkoihin, joista jälkimmäinen tuli väistöliikkeen seurauksena. Tamman edellinen suoritus keulasta oli aivan hyvä, ja nyt luvassa voi olla loistojuoksu suosikin takana toisessa sisällä.

Lähtö 4, Toto4-1 – A: 3,4,7 B: 2,8,1,10,9,5,11,12,6
3 X.O.X.O avasi Suomen uransa riskillä suorituksella keulapaikalta ja oli siihen nähden pettymys Kaustisella. Tamma ei pystynyt 11,5-lopetuksessa parhaiden vauhtiin, ja tasaisen reipas matkavauhti Oulun startin tapaan vaikuttaa sopivan sille paljon paremmin. 2600 metriä tuskin on ongelma. 4 Capriccio d’Amore sai Ylivieskassa tilaa johtavan takaa vasta päätössatasella ja tuli maaliin selvästi voimissaan. Suoritus oli sen verran lupaava, että ruuna nousee A-ryhmään, vaikka vastus on hieman viime kertaa tasokkaampi.

7 Mr Midnight oli viimeksi mukana avauskierroksen ylivauhdissa, minkä jälkeen kakkossija oli oikein hyvä lopputulos. Myös edellisen startin vauhdinjako oli etupainotteinen ja suoritus vahva. Juostava matka sopii ruunalle hyvin, ja lähtönopeus voi riittää seiskaradan selvittämiseen. 2 The Great Kemp on juossut pääosin hyvätasoisissa lähdöissä ja sijoittunut koko ajan kärjen tuntumaan. Viimeksi ruuna teki kovavauhtisella maililla maksimisuorituksen sisäradalta. Voitto vaatii pientä terävöitymistä. 8 Irvin Star voitti Rovaniemellä selvästi helpomman porukan ja joutuu nyt kasiradalta paljon tiukemman tehtävän eteen. Keskipitkä matka suosii vauhtikestävää ruunaa, ja se pystyy nousemaan kärkipäähän etenkin ylivauhdin sattuessa.

Lähtö 5, Toto4-2 – A: 2 B: 4,11,1,13,5,9,8,6,7,3,10
2 Tim Jerry voitti viime Äimäraution vierailullaan keulasta helposti, kun sai vetää ensimmäiset 1500 metriä tosi rauhallista tahtia. Kaustisella tilanne oli päinvastainen, kun kuudennessa ulkona juossut ruuna oli maltillisen alkuvauhdin jälkeen vaikeissa asemissa. Kierroksen mittainen kiri nosti ruunan kolmossijalle, mikä oli tilanteeseen nähden hyvä saavutus. Ruuna olisi keulasta ja maltillisella vauhdinjaolla vaikea voitettava, mutta kummankaan asian toteutuminen ei ole saletissa. Silti selkeä suosikki ja Toto4-kierroksen todennäköisin voittaja.

Keulasta paljon hyviä suorituksia tehnyt 4 Prince Palema voi päästä suosikista ohi alussa. Ruuna teki viimeksi OK-suorituksen kärkihevosten tuntumassa ja paineoi edellisessä mailin lähdössä keulassa liikaa ohjille. Nykykunto riittää tähän porukkaan. 11 Adde S.H. on näyttänyt parissa viime startissa piristymisen merkkejä. Ruuna sai Seinäjoella liian myöhäiset kiritilat ja teki viimeksi hyvän 700 metrin kirin kovavauhtisella päätöskierroksella. Vauhdinjako ratkaisee paljon tässä tehtävässä. 1 Cheap Thrills teki Seinäjoella oikein hyvän suorituksen, mutta Ylivieskassa meno ei maistunut läheskään samalla tavalla. Ruunaa ei sovi silti unohtaa nappiasemista.

Lähtö 6, Toto4-3 – A: 1,2 B: 10,3,12,7,6,5,8,4,11
1 Elenors Magic pystynee puolustamaan sisäradalta johtopaikan ja on aikeen onnistuessa lähellä kolmatta peräkkäistä voittoa. Ruuna matkasi viimeksi pienen hajuraon päässä ylivauhtia vetäneestä kärkiparista ja eteni maalisuoralla oikein varmaan voittoon. Edellinen ykkössija irtosi 700 metrin kirillä takajoukoista. Nyt vastus on hieman kovempi kuin noissa starteissa. 2 Elvis Travian voitti viime Ylivieskan vierailullaan keulasta tosi helposti. Seuraavassa startissa johtopaikalle pääseminen vaati enemmän yritystä, ja ruuna oli maalisuoran taipumisesta huolimatta aivan hyvä. Nyt johtoon ei taida olla asiaa, mutta se ei ole mikään elinehto voittoa ajatellen.

10 Game Set Match laukkasi viimeksi 600 jäljellä kesken hyvän kirin ja saattoi menettää jopa voiton. Ruuna voitti edellisen startin toiselta ilman selkää vakuuttavasti ja on pelihevosia tässäkin, vaikka vastus tiukkenee hieman. 3 Delicious News voitti Rovaniemellä tätä helpomman porukan toiselta ilman selkää selvällä erolla muihin. Tamma osaa avata auton takaa kovaa ja voi saada makoisat asemat suosikin peesissä. 12 Field’s Gimmick voitti Ylivieskassa toiselta ilman selkää oikein varmoin ottein ja starttaa nyt selvästi vaativammassa tehtävässä. Ruuna pärjää kyllä tässäkin porukassa, jos juoksunkulku tarjoaa siihen mahdollisuuden.

Lähtö 7, Toto4-4, Troikka – A: 9,14,3,7 B: 13,4,8,12,10,11,2,5,1
Muhos-ajo vaikuttaa yllätysherkältä lähdöltä. 9 Hetimite teki loistavan kesäkauden ja on sopivan näköisessä porukassa suosikki suoraan kahden kuukauden tauoltakin. Ruuna on pärjännyt 75-tasolla saakka, ja ainoa taulussa näkyvä tappio tuli kovatasoisessa divisioonafinaalissa. 14 Marti jäi Kuopion välistartissa sisäradalle voimat tallella pussiin. Nopeus ja ravivarmuus ovat orin parhaat puolet, eikä se ole aivan niin voitontahdoton kuin tämän kauden statistiikasta voisi päätellä. Ori pystyy kärkeen, jos saa eteensä vetäviä selkiä kirikierrokselle.

3 Rauha Dahlia oli Kuopiossa lähellä kauden avausvoittoa, mutta yksi vastustaja spurttasi edelle juuri ennen maalia. Tamma oli lähellä laukata maalisuoralla, ja hyppy on ollut aiemminkin tosi herkässä. Keulavoitto tasaisen reippaalla matkavauhdilla ei yllättäisi, jos ravi vain maistuu. 7 Vipaliinu on tehnyt parhaat suorituksensa vapaalta radalta, joten taktiikkana voi olla aikainen eteenpäin ajaminen. Tamma oli tekemässä viimeksi kelpo suoritusta toiselta ilman selkää, mutta motivaatio loppui päätössatasella täysin. Pieni arvoitus tähän paikkaan. 13 Siirin Elli sortui tauoltapaluussaan laukkoihin, eikä antanut minkäänlaista näytettä kunnostaan. Tamma on merkittävästi tauluaan parempi ja kuuluu jollain tavalla mukaan peleihin, vaikka arvailuksi menee.

Lähtö 8 – A: 8 B: 6,10,11,3,2,4,5,9,1
8 Hidden Allure teki kahdessa viime startissa kelpo kirit ulkoratoja pitkin ja nousi toton tuntumaan. Ruuna on ollut ainakin aiemmin selvästi parempi vapaalta radalta, ja lähtönopeus voi riittää tässä eturivissä jopa keulaan pääsemiseen. Voitto olisi silloin lähellä. 6 Jaqueline Sisu avasi viimeksi auton takaa hyvin, mutta juuttui kolmoskaistalle ja pakitteli porukan viimeiseksi. Tamma kiri maalisuoran ulkokautta koko porukan parasta vauhtia ja teki kokonaisuutena oikein lupaavan suorituksen. 10 Tinder Matt ja 11 Riksu’s Tiara ovat hyviä hevosia tähän lähtöön ja kuuluvat pelikupongeille suoraan tauoltakin. Jälkimmäisen kohdalla takarivin lähtöpaikka on selkeä miinus.

Lähtö 9, Troikka – A: 4 B: 11,8,5,1,3,10,6,2,7,9

4 Aina-Valmis kohtaa viime kerran tapaan sopivan näköisen vastuksen ja on ravilla kiinni voitossa. Tamma laukkasi viimeksi ensimmäiseen kurviin ja teki jatkossa tasaisen esityksen harvassa porukassa. Hevosessa on ainesta paljon parempaan. 11 Majatalon Säihke laukkaa lähes joka kerta, mutta paikkaa asiaa hyvällä kunnollaan. Ruuna laukkasi viimeksi keulasta maalisuoran alussa ja saattoi menettää voiton. 8 Kairan Kurvaus alisuoritti viimeksi pahemman kerran ja palaa nyt tositoimiin kahden kuukauden tauolta. Ori teki kesällä pari hyvää suoritusta ja olisi tässä vastaavana kärkihevosia.

Lähtö 10 – A: 13,10 B: 7,4,6,3,2,5,12,9,1,11,8,14
13 Mahatma Gee eteni Ylivieskassa aikaisin keulaan, veti rauhallista tahtia ja voitti niukasti, mutta hallitusti. Lopussa meinasi tulla kiire yhden pätkänopean vastustajan kanssa. Orin edellinen montésuoritus kovatasoisessa lähdössä oli loistava. 10 Saga Ray eteni Porissa kakkoseksi ennen kirikierrosta ja teki kelpo suorituksen reipasvauhtisessa lähdössä. Edellinen voitto tuli keulasta tätä helpommassa porukassa. Lähtöpaikka on nopeaa avaajaa vastaan, mutta tamma voi päästä pikku tuureilla pujottelemaan aikaisin kohti keulaa. 7 Horsetail’s O’neil teki Kuopiossa tasaisen suorituksen pienen laukan hidastamana. Ylivieskassa ruuna ei voinut Mahatma Geelle mitään, ja sama voi toistua tässä, vaikka ruuna saa 20 metriä etumatkaa.

Toto4-vihjesysteemit (24 / 105 riviä)

3,4,7 (2,8)

2 Tim Jerry (4,1)

1,2 + 10,3,12 (7,6)

9,14,3,7 + 13,4,8 (12,10)

Troikka L7 (20 riviä) 9 – 14,3,7,13,4 – 14,3,7,13,4

Troikka L9 (20 riviä) 4 – 11,8,5,1,3 – 11,8,5,1,3

[Vihjeet: Teemu Hyvönen]