Vihjeet 21.11.2022

21.11.2022

OULU Lähtö 1 – A: 1,4,5 B: 6,8,9,7,2,3

1 R.R. Muistotar eteni Kuopiossa nopeasti kakkossijalle ja piti reippaan avauskierroksen jälkeen asemansa maaliin saakka. Tamma avaa hyvin myös auton takaa ja pystyy johtamaan alusta loppuun. 4 Aina-Valmis juoksi Killerin Tammasarjassa valtaosin toisella ilman vetoapua ja teki plusmerkkisen suorituksen, vaikka taipui maalisuoralla pois voittomatsista. Edellisen voittostartin esitys oli ehkä hieman parempi. Nyt vuorossa on uran ensimmäinen autolähtö. 5 Hetimite kohtasi viimeksi Kasvattaja-ajossa tätä selvästi kovemman vastuksen ja peesaili kärkiporukan tuntumassa maksimisijoitukseen. Vastaava suoritus voi riittää tämän lähdön voittoon.

OULU Lähtö 2 – A: 8,11 B: 7,2,6,10,5,4,1,12,9,3
Uransa kolmella keulavoitolla avannut 8 Silenos Deanston palaa radoille lähes kahden ja puolen vuoden tauolta. Ojanperän tallista tuodaan hevoset yleensä valmiina starttiviivalle, ja ori nousee vanhoilla meriiteillään heti suosikiksi, kasiradasta huolimatta. Myös 11 A Kind Of Magic S on vaikea arvioitava pitkän paussin jälkeen. Ruuna osallistui viime tiistaina Äimäraution hiittiraveihin ja näytti 22-vauhtisessa sarjassa moitteettomalta. Kirikierros tultiin hieman alle 19-vauhtia. 7 Lexington Storm on saanut kolme starttia alle pitkän loukkaantumistauon jälkeen. Ruuna piti viimeksi ylivoimaisen keulavoittajan takaa niukasti kakkoseksi. Otteet voivat kohentua lisää nyt kun starttirytmi alkaa löytyä.


OULU Lähtö 3, Troikka – A: 11,9 B: 5,10,7,2,1,4,12,6,3,8

Rajulla voittoprosentilla jatkava 11 Uncia juoksi Kaustisen välistartissa porukan viimeisenä, kiri päätöspuolikkaan lähdön selvästi kovinta vauhtia ja oli ehtiä voittoon. Työntekoa on luvassa tässäkin, ja lisäksi vastus on kauttaaltaan viimekertaista kovempi. 9 Special Gun on sijoittunut 18 kertaa peräkkäin neljän parhaan joukkoon. Ruuna eteni viimeksi kovassa avauksessa keulaan, rauhoitti jatkossa vauhtia tuntuvasti ja voitti oikein helposti. Nyt tehtävästä tulee vaativampi. 5 Irvin Star oli Kaustisella matkavauhdin uhri, eikä jäänyt lopulta kovin kauas totosijasta. Vahva jyrä voi päästä nyt aikaisin keulan rinnalle, eikä voittokaan yllättäisi.

OULU Lähtö 4 – A: 8,10,2 B: 12,11,3,1,9,7,5,4,6

8 Sole Olee teki Kaustisella tappiosta huolimatta sitkeän suorituksen johtavan ulkopuolelta. Lokakuussa kolmen voiton suoran nakutellut ruuna on selkeä valinta rankingin ykköshevoseksi, mutta heikko lähtöpaikka tarkoittaa, että A-porukkaan mahtuu muitakin. 10 Complicated eteni Mikkelissä kolmannesta ulkoa puolen hevosenmitan voittoon, eikä kaikki ollut kirisuoralla pelissä. Ruuna pystyy parantamaan edelleen, ja siihen onkin tarvetta, kun yli puolet sen voittosummasta on tullut kolmessa viime startissa. 2 He Is Viktor kiri Kaustisella Sole Oleen tuntumaan, eikä ollut aivan yhtä hyvä, mutta lähtöpaikat ovat nyt vahvasti sen puolella. Nelivuotias on saanut nyt kaksi ehjää starttia alle ja pystyy kohentamaan otteitaan.

OULU Lähtö 5, Toto65-1 – A: 5 B: 10,11,2,3,12,1,4,6,9,8,7
5 Zogo Match teki Mikkelissä kelpo 700 metrin kirin, vaikka ei kyennyt missään vaiheessa haastamaan kärkiparia. Mikkelissä harvoin voitetaan 75-lähtöä maililla neljännestä ulkoa, eikä ruuna saa suorituksestaan mitään moitteita. Nyt viivalla on hieman helpompi porukka, ja pari kovaluokkaista vastustajaa on saanut heikommat lähtöasemat. 10 Armani Press täytti viimeksi paikkansa kovatasoisessa 75-lähdössä ja sai onnistuneen juoksun jälkeen sisäkautta kolmosrahat. Suosikin lyöminen edellyttää pieniä tuureja juoksunkulkuun.

Viime vuoden Kymenlaakso-ajon sankari 11 Nineeleven ei ole pystynyt viime kuukausina omalle parhaalle tasolleen. Ori eteni viimeksi pienessä lähdössä loppukurviin mentäessä keulaan, mutta ravirytmi katosi pian sen jälkeen. Kunto on arvoitus, mutta hevosen luokka on kaikkien tiedossa. 2 Quick Vald joutui Ylivieskassa Armani Press -nimisen mankelin käsittelyyn ja laukkasi loppukurvissa oltuaan johtopaikalla jo alakynnessä. Ruuna oli jälleen lähtöratakoneen suosiossa ja saanee nätin juoksun terävimmän kärjen takana. Voitto vaatii aivan huippusuorituksen.

MIKKELI Lähtö 5, Toto65-2, Troikka – A: 9,8,10,6 B: 12,3,5,11,2
9 Enjoy’s Leon on napannut valtaosan voitoistaan keulasta, minkä vuoksi takarivin lähtöpaikka on selkeä miinus, mutta ruuna on silti matalatasoisen lähdön suosikki. Toissa startissa ruuna oli kehittämässä parijonosta lennokasta kiriä, kunnes loppukaarteen laukka keulan ulkopuolelta vei pärjäämissaumat. Ravilla voitto olisi ollut lähellä. 8 Caviar Creation ei ole loistanut hetkeen, mutta nyt vastus on helpompi kuin monessa aiemmassa kilpailussa. Lisäksi kolme poisjääntiä sisäpuolelta auttavat juoksunkulun kanssa. Viisivuotiaan kauden avausvoitto voi napsahtaa tähän paikkaan.

10 Rainbow Giant kiri viimeksi maalisuoran koko porukan parasta vauhtia ja ehti kolmanneksi. Alla on kelpo menestystä matalan profiilin lähdöistä, eikä tämä porukka ole yhtään sen kovempi, vaikka voittajalle on tarjolla 2000 euroa. 6 One Who Run palasi viimeksi tauolta ja teki tasaisen suorituksen sisäratajuoksulla. Ruunan ravirytmi rakoili loppua kohti, mikä ei tietenkään ole positiivinen merkki jatkoa ajatellen. Jos kaikki on kunnossa ja parannusta nähdään, pystyy ruuna tässä tehtävässä pitkälle.

OULU Lähtö 6, Toto65-3, Toto4-1 – A: 4,7,6 B: 5,1,8,12,3,2,9,10,11
4 Hissun Ryti on hyvätasoisen lähdön niukka ykköshevonen, vaikka iskukyky on kahden kuukauden tauon vuoksi hieman hämärän peitossa. Ruuna voitti viimeksi kolmannen kautta kirimällä varmoin ottein, vaikka näytti jäävän odottelemaan muita päätössatasella. 7 Vipaliinu on kyennyt vastaamaan hienosti nopeasti nousseisiin sarjoihin. Tamma eteni Rovaniemellä nopeasti porukan vetäjäksi ja hallitsi helpon näköisesti maaliin saakka. Vastusta on nyt selvästi enemmän, eikä johtopaikka ole välttämättä tarjolla, mutta voittoon on silti hyvät mahdollisuudet.

6 Sigismund sai viimeksi keulassa kovaa painetta, sortui viimeisellä takasuoralla laukkaan ja lopetti vielä vauhdilla. Myös edellisessä kilpailussa mentiin vauhdilla alusta alkaen, ja ruunan suoritus ansaitsee paksun plusmerkin. Ruuna ansaitsisi jo pikku hiljaa kauden avausvoiton. 5 Mette-Marit eteni Mikkelissä ulkokautta varmaan voittoon ja laukkasi Joensuussa viimeisen takasuoran alussa juuri kun oli saamassa vauhdin kunnolla päälle. Jaksavan oloinen tamma on ehjällä suorituksella yksi monista mahdollisista voittajista.

MIKKELI Lähtö 6, Toto65-4, Toto4-2 – A: 3,7,2 B: 6,5,8,1,4
3 Joe’s Hilda Who jäi viimeksi neljänteen ulos, kun taaempaa hyökättiin viimeisellä takasuoralla, sai kiritilat maalisuoralla ja ehti terävällä spurtilla kolmanneksi. Voimia jäi käyttämättä. Tamma on tehnyt muutenkin positiivista työtä ja saa sopivan näköisessä seurakunnassa suosikin paineet. Viime Oulun vierailullaan johtavan takaa ylivoimaisesti voittanut 7 Babadook vaikuttaa suosikin selvästi kovimmalta haastajalta. Tuoreimman startin suoritus tasaisella juoksulla ei ollut aivan niin hyvä kuin voittostartissa, mutta ei tammaa voi tuomita täysin.

2 Juliane de Veluwe teki Killerillä kohtalaisen suorituksen reilun kuukauden tauolta. Tamma ei jaksanut puristaa aivan maaliin saakka, mutta kellotti kuitenkin uudet ennätyslukemansa. Porukka näyttää nyt sopivammalta, ja lähtöpaikka suosii tuntuvasti. 6 Sweet Cannibale hakee edelleen uransa avausvoittoa, ja viime otteiden perusteella haku voi olla lähiaikoina päättynyt. Viimeksi tamma otti ylivoimaisen keulavoittajan takaa vuorenvarmat kakkosrahat. Myös edellisessä startissa voittaja oli pysäyttämätön, mutta muut jäivät lopulta selvästi nelivuotiaan taakse.

OULU Lähtö 7, Toto65-5, Toto4-3 – A: 7,2,10 B: 9,1,12,4,3,11,8,6,5
7 Xet Diablo on kovatasoisen lähdön suosikki, vaikka juoksun onnistumisesta ei ole mitään takeita. Ruuna nousi Kaustisella kierros juostuna sisäradalta toiselle ilman selkää ja lipui ylivauhtisessa lähdössä vakuuttavaan voittoon. Myös aiemmat suoritukset olivat järjestäen hyviä. 2 Edgeuptotop nousee hyvien lähtöasemien vuoksi A-ryhmään suoraan tauoltakin. Tamma on tehnyt Suomessa pelkästään hyviä startteja ja sijoittui ennen paussia tasokkaan Tammacupin finaalin kolmanneksi. Lähtönopeutta löytyy kuskin niin halutessa, mutta ehkä tässä vaiheessa alkuun ei satsata kaikkea.

10 Torrent d’Inverne iski Bodenissa parijonosta keulaan loppukurviin mentäessä ja karkasi muilta helposti. Myös edellisten starttien voitot tulivat vakuuttavilla kireillä. Nyt vastusta on merkittävästi enemmän. 9 Boogiewoogie Laday palasi viimeksi kertaheitolla parrasvaloihin voittamalla hyvällä täyden matkan ajalla aivan pystyyn. Lähtö oli aika tavalla helpompaa tasoa, mutta vastaava suoritus kantaa korkealle tässäkin. 1 Roughenough Vice palaa tauolta tiukkaan tehtävään, eikä sisäradan lähtöpaikka ole tasaiselle avaajalle iso etu. Toki juoksu voi mennä pikku tuureilla oikeinkin putkeen.

MIKKELI Lähtö 7, Toto65-6, Toto4-4, Troikka – A: 2 B: 7,5,11,9,4,8,1,10,3,6
2 Hertus voitti viimeksi 75-lähdön, vaikka juuttui lähes koko matkaksi kolmoskaistalle ja otti vielä pienen laukankin. Voimanpesä olisi omimmillaan pidemmillä matkoilla, mutta eiköhän 2100 metriäkin sovi ainakin talven hitaammilla keleillä. Nopeuden puute ja laukkariski ovat oriin heikkoudet, ja molempien kannalta kakkosrata auton takaa sopii hienosti. 7 Pegasos Evo on saanut viime aikoina juonen päästä kiinni ja alkanut menestymään kykyjensä edellyttämällä tavalla. Ori kiri viimeksi taustajoukoista vauhdilla maaliin ja saavutti lähdön kärkikaksikkoa askel askeleelta. Lisämetrejä on luvassa tässäkin.

5 Peachonthebeach eteni viimeksi ensimmäisessä kaarteessa porukan vetäjäksi, rauhoitti vauhtia toisella puolikkaalla tuntuvasti ja piti varmaan voittoon. Keulaan pääsemiseen on hyvät saumat tässäkin, mutta matkavauhti voi mennä suosikin toimesta selvästi viime kertaa reippaammaksi. 11 Galileo Am on startannut Suomessa järjestäen vaikeista lähtöasemista, mutta tällä kertaa syy ei sentään ole lähtörata-arvonnassa. Oriin luokka riittää 75-tasolla asti, ja se pystyy nousemaan voittoon, jos matkavauhti ja juoksunkulku antavat sille mahdollisuuden.

OULU Lähtö 8, Troikka – A: 2,8 B: 9,3,4,5,10,1,11,7,6,12
2 Kasper D.Boko sai Kaustisella loistavan startin takamatkan juoksuradalta, eteni nopeasti porukan vetäjäksi ja voitti rauhallisen matkavauhdin jälkeen oikein helposti. Ruuna antoi ison näytteen nousukunnostaan jo viime Oulun visiitillään ja on tässä nappipaikalta selkeä ykköshevonen. 8 Amazing May erottuu muusta porukasta ykköshaastajaksi. Tamma pääsi Kaustisella sujuvasti toiseen ulos ja kuittasi maalisuoralla ohi edessään juosseen suosikin. Myös edellisen startin voitto tuli onnistuneella juoksulla. Nopea avaaja voi saada kasiraiteeltakin asemat, mutta mitenkään varmaa se ei ole. 9 Gitano Thieben jäi viimeksi liikenneruuhkiin ja kiri lopun aivan ulkoa vauhdilla. Tasatahtinen jyrä hyötyisi kovasta alkuvauhdista, ja sillä voi ajaa tarvittaessa aikaisin kohti paikkaa johtavan rinnalla.

OULU Lähtö 9 – A: 7,6 B: 2,8,9,12,3,1,4,10,11

7 Profiili palaa kuukauden paussilta kolmen laukkastartin jälkeen. Aiemmin tasaista sarjanousua tehnyt ori on tähän paikkaan arvoitus, mutta luotetaan siihen, että Ojanperän tallilla on löydetty jotain keinoja suoritusvarmuuden suhteen. Myös 6 Kultaseppä on pienen paussin jälkeen vaikea arvioitava. Kovalla totoprosentilla jatkava ruuna venyy vastuksen mukaan ja on heti kärjessä, jos kaikki on normaalisti. 2 Akimin oli siirtymässä viimeksi maalisuoran alkupuolella johtoon, mutta sekosi samassa askelissaan ja hylättiin. Ruuna on edelleen epävarma, mutta pystyy parhaina päivinään oikein vahvoihin suorituksiin.

Toto65-vihjesysteemit (108 / 504 riviä)

5 Zogo Match (10,11)

9,8,10,6 (12,3)

4,7,6 + 5,1,8 (12,3)

3,7,2 (6,5)

7,2,10 + 9,1,12,4 (3,11)

2 Hertus (7,5)

Toto4-vihjesysteemit (27 / 126 riviä)

4,7,6 + 5,1,8 (12,3)

3,7,2 (6,5)

7,2,10 + 9,1,12,4 (3,11)

2 Hertus (7,5)

Troikka OULU L3 (20 riviä)

11 – 9,5,10,7,2 – 9,5,10,7,2

Troikka OULU L8 (20 riviä)

2 – 8,9,3,4,5 – 8,9,3,4,5

[Vihjeet: Teemu Hyvönen]