Vihjeet 22.9.2023

21.9.2023

Lähtö 1 – A: 8,3,1 B: 5,2,6,4,9

8 Prosilla teki viimeksi kelpo suorituksen keulasta, vaikka ei kyennyt vastaamaan ulkoa kirineen kärkiparin vauhtiin. Nyt vastus on selvästi helpompi, ja tammalla on loistava paikka ottaa kauden avausvoitto, jos vastustajien ohittaminen kirivaiheessa maistuu. 3 R.R. Vipinä otti viimeksi laukan lähtösuoran päässä ja teki jatkossa tasaisen suorituksen harvassa porukassa. Viisivuotias on edelleen laukkaherkkä, mutta riittää vauhtiensa puolesta tässä kärkipäähän. 1 Siirtyvä on laukkaillut itsensä pihalle monta kertaa, mutta nyt sillä on hyvä paikka johtaa alusta loppuun. Yksin starttaaminen luultavasti auttaa lähtösuoran ravilla selvittämisessä.

Lähtö 2 – A: 9,5,1 B: 7,2,10,3,4,8
9 Tesswin sai viimeksi Nuorten Sarjassa sujuvan selkäjuoksun kärkihevosten peesissä ja piti neljänneksi. Vastus on nyt helpompaa tasoa, ja tamma on niukka suosikki takamatkasta huolimatta. 5 Bondehems Vici laukkasi Ylivieskassa päätössatasella kakkostaistosta. Ruunalla näytti olevan vielä voimia tallella, mutta jalat sekosivat kiihtyvässä vauhdissa. Alle 20-aika paalulta riittäisi tässäkin porukassa kärkipäähän.1 Daisy Nimbus pystyisi vauhtiensa puolesta haastamaan suosikin, mutta motivaation ja toimimisen kanssa on ollut ongelmia. Jos tammalla on oikea päivä ja lähtösuora sujuu ongelmitta, on kaikki mahdollista.


Lähtö 3, Toto4-1 – A: 12 B: 6,5,2,11,1,7,8,9,10,3,4

12 Justpaymybills on ainoa A-hevonen heikoista lähtökuopista huolimatta. Ruuna matkasi Kajaanissa keulan takana, sai maalisuoralle tultaessa ulkokautta vapaata ja spurttasi tosi kevyesti ykköseksi. Uusiin ennätyslukemiin näytti jäävän runsaasti varaa. Nyt luvassa on kiertämistä, eikä voittoon nouseminen ole yksinkertaista, jos eturivin hevoset saavat juoksupaikat selvitettyä nopeasti. Ruuna erottuu tässä porukassa silti selvästi edukseen.

6 Hidden Allure ei saanut viimeksi kunnollista kirisaumaa ja näytti muiden takana nihkeältä, kuten tavallisesti. Nopea avaaja ei taida päästä tässäkään keulaan omin voimin, mutta voi yltää kärkisijoille vaikka toiselta ilman selkää. Suurin este edellä mainitun keulahaaveille on 5 Mindreader, joka paransi etelän starteissa otteitaan reippaalla kädellä ja oli viimeksikin aivan hyvä. Alkumatka meni vain liian kovavauhtiseksi. Nyt ruuna saattaa päästä porukan vetäjäksi, eikä uran toinen täysosuma tulisi yllätyksenä. 2 Tough Cookie sai viimeksi hieman myöhäiset kiritilat sisäradalta ja ohitti muutaman vastustajan. Tamma jatkaa uransa parhaassa iskussa ja pääsee nyt lähemmäs kärkeä kuin viime starteissa.

Lähtö 4, Toto4-2 – A: 2 B: 9,3,6,1,10,5,11,12,4,8,7
2 Elenors Magic voitti Ylivieskassa toiselta ilman vetoapua hienolla suorituksella ja palaa nyt yhden poisjäännin myötä vajaan kuukauden paussilta tositoimiin. Ruunalla on hyvä sauma päästä tällä kertaa porukan vetäjäksi, ja tehtävä näyttää vastuksen puolesta vain hieman viimekertaista tiukemmalta. Selkeä voittajasuosikki. 9 Global Dazzle piti viimeksi sisäradalta keulat ja hävisi vain yhdelle ulkoa kirineelle. Ruuna saa tappiosta huolimatta puhtaat paperit, mutta jää nyt lähtöpaikkojen vuoksi B-ryhmän puolelle.

3 Timber Vice avaa auton takaa kovaa, mutta suosikin ohittaminen sen ulkopuolelta voi olla liikaa vaadittu. Ruuna kohtasi tuoreimmassa startissaan tätä kovemman vastuksen ja pysyi alusta loppuun hännillä. Parin kuukauden tauko voi olla tehnyt hyvää. 6 Goosebumps on juossut valtaosin tätä tiukemmissa tehtävissä. Ruuna meni viimeksi ennätyksensä toista rataa pitkin juoksemalla, eikä riittänyt kärkitaistoon. Ravirytmi heikkeni hieman loppua kohti, mitä on nähty tältä hevoselta ennenkin. Nykykunto riittää tässä porukassa korkealle. 1 Brollan veti viimeksi keulassa ylivauhtia ja väsyi loppukurvissa. Ruuna on parempi selkäjuoksulla ja saanee tässä makoisan sisäratareissun, kenties suosikin takana. Totosijaan on hyvät mahdollisuudet.

Lähtö 5, Toto4-3 – A: 7,8,10 B: 2,1,6,4,3,9,11,5,12
7 Irondanger on kovaluokkainen kilpuri lounasravitasolle ja parhaimmillaan ollessaan pari sekuntia näitä vastustajia parempi. Alla on kuitenkin vastoinkäymisiä, ja tauoltapaluustartti pilaantui ensimmäisen kurvin laukkaan, eikä hevosesta saatu oikein minkäänlaista kuvaa. Selkeä valinta suosikiksi, mutta näistä lähtökohdista ei mikään varma voittaja. 8 Backwood’s Bentley meni viimeksi ylivauhtisella maililla ennätyksensä takajoukoista kirimällä ja oli oikein hyvä. Vastus näyttää suosikki poisluettuna oikein sopivalta, ja ruuna nousee korkealle, mikäli kasirata ei tuota liian suuria ongelmia.

10 Kenzoki Boko jäi viimeksi sisäradalle väsyvän taakse jumiin ja ohitti maalisuoralla ulkokautta muutaman vastustajan. Ruuna ei näyttänyt maalin kohdalla väsyneeltä. Hevosessa tuntuu olevan sisällä nähtyä paremmat vauhdit, ja sen läpimurtosuoritusta uudessa kotimaassa odotellaan vielä. 2 Mr Midnight ei pystynyt ennen taukoaan 11,5-lopetuksessa muiden vauhtiin. Kauden suoritukset ovat muutenkin olleet hieman tasaisia. Nyt vastus ja lähtöpaikka ovat ruunan puolella. 1 Astrid Broline sai viimeksi tarkan sisäratajuoksun, eikä kyennyt maalisuoralla haastamaan kärkikolmikkoa. Tamma saanee tässä vastaavan reissun ja pystyy jopa voittoon, jos maalisuoralle löytyy lisää puristusta.

Lähtö 6, Toto4-4, Troikka – A: 8,10,3 B: 4,1,11,9,5,12,7,2,6
8 Protector Tile teki viimeksi kelpo 700 metrin kirin kaukaa takajoukoista ja oli aivan hyvä, vaikka ei kyennyt kärkikolmikon vauhtiin. Ruuna on ollut muutenkin valtaosin positiivinen ja saa niukat suosikin paineet kasiradasta huolimatta. 10 Scorzone sai viimeksi sisäratajuoksun jälkeen vapaan väylän eteensä vasta sata jäljellä ja spurttasi lopun koko porukan parasta vauhtia. Varaa näytti jäävän runsaasti. Ruuna tarvitsee eteensä vetävät selät ja pystyy onnistuessaan voittoon.

3 Roughenough Vice palasi viimeksi vajaan kolmen kuukauden paussilta kelpo esityksen voimin. Ruuna otti alkuun lyhyen laukan, jatkoi neljännessä sisällä ja suoritti kiripuolikkaalla muutaman ohituksen ulkokautta. Kova matkavauhti olisi selkeä plussa vauhtikestävälle hevoselle. 4 Gianluca ei ole vielä onnistunut Suomen puolella, kun alla on kaksi divisioonakarsintaa. Ruunan viime suoritusta pitkällä kirillä ei voi moittia, vaikka askel alkoi painaa jo ennen maalisuoraa. Vastus kevenee nyt hieman. 1 Visual Alert yritti Rovaniemellä 900 metrin kiriä reippaassa vauhdissa, mutta potku ei riittänyt perille saakka. Suoritus antoi väärän kuvan tamman osaamisesta, ja nyt se saa säästeliäämmän juoksun.

Toto4-vihjesysteemit (25 / 160 riviä)

12 Justpaymybills (6,5)

2 + 9,3,6 (1,10)

7,8,10,2,1 + 6,4,3 (9,11)

8,10,3,4,1 (11,19)

Troikka L6 (20 riviä) 8 – 10,3,4,1,11 – 10,3,4,1,11

[Vihjeet: Teemu Hyvönen]