Vihjeet 27.6.2024

26.6.2024

Lähtö 1 – A: 4 B: 3,5,1,6,2

4 Alarik Huikea juoksi Torniossa keulahevosen tuntumassa ja eteni 31,5-lopetuksessa helppoon voittoon. Varaa jäi runsaasti, ja ori jatkaa sopivan näköisessä tehtävässä suurena ennakkosuosikkina. 3 Amraam hankki kilpailuoikeuden tasaisella suorituksella ja pystynee selvään ajalliseen parannukseen. Suosikin lyöminen olisi yllätys, mutta kakkossija ei lainkaan. 5 Iiwari meni koelähdön läpi Ville Koiviston kuskaamana pahasta alkulaukasta huolimatta. Ruuna ei vieläkään näyttänyt täysin toimivalta, mutta vauhtiensa puolesta se on jopa lähellä suosikin tasoa.

Lähtö 2 – A: 6,5 B: 8,3,1,4,7,2
6 Mahatma Gee jäi montén SM-karsinnassa toiselle ilman selkää, eikä pysynyt enää kiripuolikkaalla parhaiden mukana. Suoritus ei ansaitse moitteita. Tuorein voitto tuli kärryt perässä johtavan rinnalta vahvalla esityksellä. Ori kohtaa sopivan vastuksen, josta selväksi ykköshaastajaksi erottuu 5 Scorzone. Se voitti Ylivieskassa montélähdön juostuaan pääosin toisella ilman vetoapua. Tuoreimpien kärrylähtöjen perusteella ruunan kunto on säilynyt hyvänä. 8 Tellmeastory ei saanut Kajaanissa kunnollista kirisaumaa rintaman takaa ja olisi voinut olla paremmilla tuureilla toinen MAS Champin jälkeen. Ruunalta löytyy hyviä monténäyttöjä parin vuoden takaa ja se pystyy haastamaan A-kaksikon, jos laji maistuu edelleen.


Lähtö 3 – A: 1 B: 4,6,5,3,2,7

1 Anatude lopetti viimeksi keulasta alle 25-vauhtia, mutta se ei riittänyt voittoon, kun rinnalla juossut Kilihakka puristi niukasti edelle. Suoritus oli silti erittäin hyvä, ja ori on tässä porukassa kiinni voitossa, jos uran ensimmäinen autolähtö ei tuota ongelmia. 4 Callius nousee ykköshaastajaksi ylisarjasta ja viime startin epäonnistumisesta huolimatta. Ori avasi uransa kahdella helpolla voitolla ja pystyy laukat välttäessään parantamaan ennätystään sekuntikaupalla. 6 R.R. Johtaja on tosi vauhdikas tapaus, mutta laukkoja tulee harmillisen usein ja yleensä ilman varoitusta. Suosikin lyöminen yllättäisi hieman, vaikka ruuna pystyisi ehjään suoritukseen.

Lähtö 4, Toto5-1 – A: 1,7,9 B: 11,4,6,3,8,10,12,5,2
1 Aguero teki huhtikuun voittostarteissaan laatusuoritukset ja epäonnistui viimeksi pieneltä tauolta lähtölaukan muodossa. Ruuna ei hyödy sisäradan lähtöpaikasta, mutta tuskin jää kiihdytyksessä täysin muiden jalkoihin. Hyvä voittosauma, jos alkumatka menee sujuvasti. 7 Fix You S on suorittanut luotettavasti lukuunottamatta viime startin alkulaukkaa. Edellinen startti oli haastajadivari, jossa ruuna jäi sisäradalle hieman voimia tallella pussiin. Lähtönopeus voi riittää seiskaradan selvittämiseen, ja ruuna on silloin selkeä totoehdokas.

9 Even Johnny teki Härmässä riskin suorituksen pienen laukan jälkeen. Ori juuttui raville selvittyään kolmoskaistalle, eikä luovuttanut missään vaiheessa ja hävisi voittajalle vain reilun valjakonmitan. Myös edellisen startin esitys laukan jälkeen oli erittäin lupaava. 11 Joe’s Hilda Who jäi viimeksi toiseen ulos hetkeksi aikaa pussiin, mikä näytti vievän siltä juoksuhalut, eikä kiriä irronnut enää lainkaan. Tamma kohtasi kahdessa edellisessä startissa sopivat vastukset ja voitti molemmilla kerroilla vakuuttavasti. Nyt tehtävä näyttää noita startteja vaikeammalta. 4 Heide K. teki taulussa näkyvissä Kajaanin starteissa lupaavat loppukirit. Tamma hakee alussa asemia ja pystyy nousemaan sopivilla tuureilla kärkimatsiin.

Lähtö 5, Toto5-2, Troikka – A: 12 B: 6,9,10,4,1,2,8,11,7,3,5
15 voiton putkelleen jatkoa hakeva 12 Jockas Rita on jättisuosikki, vaikka 60 metrin takamatkalta eteen voi tulla kaikenlaisia esteitä. Tamman kaksi viime voittoa tulivat lauantailähdöistä kevyen näköisesti, ja tämä tehtävä vaikuttaa pitkästä pakista huolimatta merkittävästi helpommalta. Haastajalauman kärki on tasaväkisen oloinen, ja 6 Liekehtii on suuresta laukkariskistä huolimatta ykköshaastaja. Tamma poltti kahdessa viime startissa hyvät sijoitukset loppumatkan laukkoihin. Vauhtivarat tuskin riittävät suosikin lyömiseen, vaikka koko matka sujuisi sallitulla askellajilla.

9 Varjohehku juoksi Vieremällä toisella ilman selkää, eikä pysynyt kovavauhtisella kirikierroksella parhaiden kyydissä. Ei syytä moitteisiin, ja tamma pystyy tässä porukassa parempaan sijoitukseen. 10 Siirin Liisi puksutti Torniossa kierroksen kirillä kärjen tuntumaan ja jatkoi luotettavaa suorittamistaan. Tamma on ollut parempi kärkipään juoksupaikoilta, mutta voi nousta tässä porukassa totosijalle pitkältä pakiltakin. 4 Tähti Karo teki viime kaudella muutaman lupaavan suorituksen ja rankataan paalulta ensimmäisenä, vaikka alla on puolen vuoden tauko.

Lähtö 6, Toto5-3 – A: 1,3,7 B: 5,4,8,2,6
1 Don’t Touch Me piti Härmässä vauhtia yllä keulahevosen ulkopuolella ja oli tappiosta huolimatta oikein hyvä. Valmentaja Antti Ala-Rantala on kehunut hevosta jatkuvasti ja uskoo sen pystyvän parantamaan otteitaan, kun ravi saadaan rullaamaan kunnolla. Sisärata ei ole toivepaikka, mutta pienessä lähdössä pussitusriski laskee merkittävästi. 3 Capriccio d’Amore kiri Härmässä ihan hyvin perille, mutta ei tavoittanut edellä mainittua. Ruuna on suosikkia nopeampi auton takaa ja saanee joko keulat tai hyvät iskuasemat kärjen peesistä.

7 Rock Vice oli keväällä niin lupaava, että nousee suoraan tauolta A-ryhmään. Tuorein suoritus Kaustisen lumisateessa oli tappiosta huolimatta hyvä, kun edelle kiri vain avoimella tammatasolla kilpaileva Endless Story. 5 Gateway Damgård jatkaa arvoituksena kahden epäonnistumisen jälkeen. Ruuna pärjää vielä näissä lähdöissä, kunhan sen ravirytmi saadaan kohdalleen. 4 Fantom Factor on juossut viime aikoina melko kovissa porukoissa ja tehnyt tasaisia suorituksia selkäjuoksuilla. Tämän lähdön A-kolmikon lyöminen edellyttää selkeää parannusta.

Lähtö 7, Toto5-4, Troikka – A: 5,2,11 B: 1,7,10,9,8,4,3,12,6
5 Royal Ambition kohtaa sopivamman vastuksen kuin kolmessa viime startissa ja saattaa napata avausvoiton uudesta tallista käsin. Tamma sai viimeksi OEX-bonuslähdössä keulan takaa kiritilat vasta sata ennen maalia, eikä ehtinyt vaihtaa rytmiään suuremmin. 2 MAS Gunnar on laukannut kolme kertaa putkeen pitkäksi, mutta on edelleen pelihevosia. Ruunan tuorein voitto tuli kierroksen kirillä vakuuttavasti, ja samanlainen suoritus voi riittää ykkössijaan tässäkin.

11 Börjesin teki lupaavaa työtä kahdessa viime startissa ja kohtaa nyt helpomman vastuksen. Nopea avaaja olisi eturivistä suosikki, mutta nyt muilla A-hevosilla on juoksunkulun puolesta selkeä etu. 1 Hidden Allure ei innostunut Kajaanissa uuteen nousuun jäätyään kierros jäljellä väsyvän taakse jumiin. Startin voi unohtaa, ja edellisten suoritusten perusteella ruuna voi pärjätä lievässä ylisarjassakin. 7 Wildest Dreams jäi Kokkolassa liikenneruuhkiin, eikä vaikuttanut olevan maalin kohdalla väsynyt. Ruunan suoritustaso ailahtelee herkästi, ja huippusuoritus riittäisi tässä porukassa aivan kärkitaistoon.

Lähtö 8, Toto5-5, Troikka – A: 5,6,3,2 B: 7,8,1,4
Vaikea pelilähtö vajaasta osallistujamäärästä huolimatta. 5 Informed Am eteni Härmässä keulaan, veti melko tasaista tahtia ja tippui maalisuoralla kolmanneksi. Edellisen startin peitsaamisesta ei ollut tietoakaan, ja ruuna jatkaa ennätyskunnossa. Keulaan ei taida olla asiaa ilman isoa revitystä, mutta se ei ole voiton kannalta ratkaiseva asia. 6 Millie de Veluwe teki Kajaanin tammadivarissa lupaavan suorituksen ja jatkoi viikko myöhemmin Oulussa voittamalla lyhyellä kirillä. Lähtöpaikka muiden pelihevosten ulkopuolella voi tietää haastavaa juoksunkulkua, ja tammalta vaaditaan huipputasoa voiton eteen.

3 Tim Jerry veti Seinäjoella porukkaa tasaisella 14-vauhdilla ja luovutti päätössatasella totaalisesti. Myös edellisessä startissa maalisuora oli vaikea, ja nopea ruuna jatkaa pienenä arvoituksena. 2 Cheap Thrills juoksi Seinäjoen ylivauhtisessa lähdössä toista rataa pitkin ja osoitti hyvää kuntoa, vaikka ei aivan kärkeen yltänytkään. Tuorein suoritus Haapajärvellä oli positiivinen, vaikkakin selvästi tätä helpommassa lähdössä. 7 La Cerise pinnisti viimeksi raskaalla radalla päänmitan montévoittoon. Tammalta löytyy tulinen loppukiri, joka voi riittää tässä kärkisijoille, jos kuumimmat suosikit voimistelevat toisiaan vastaan jo ennen kiripuolikasta.

Lähtö 9, Troikka – A: 1,10 B: 3,2,8,5,6,9,11,4,7,12
1 Destroyer Flame ei pystynyt nousemaan Tornion reipasvauhtisessa lähdössä pitkällä kirillä kärkimatsiin, mutta saa suorituksestaan puhtaat paperit. Keulojen puolustaminen tuskin onnistuu, mutta ruuna saanee juoksupaikan terävimmän kärjen takaa. 10 Nobodydancelikeme olisi eturivistä suosikki ja tavoittelee takarivistäkin tosissaan voittoa. Ruuna ei ollut Lieksassa aivan yhtä hyvä kuin edeltävässä voittostartissa. 3 Mozart Match kohtasi Vermossa liian kovan vastuksen ja meni ennätyksensä, vaikka taipui loppua kohti selvästi. Nyt vastus on sopivampaa tasoa, ja ruuna pystyy laukat välttäessään voittoon saakka.

Lähtö 10 – A: 6 B: 4,7,1,8,2,3
6 Profiili kohtaa selvästi aiempaa helpomman vastuksen ja on selkeä ennakkosuosikki, vaikka alla on pieni sairausloma. Tämän porukan voittaminen tuskin vaatii orilta parasta virettä. 4 Mäen Eino voitti Haapajärvellä toiselta ilman vetoapua vakuuttavalla suorituksella. Mitään Profiilin tasoista hevosta ei ollut vastassa, mutta ei orin voittosaumoja voi teilata täysin, kun suosikki tuskin on parhaimmillaan. 7 Tangen Svenn teki Härmässä tasaisen OK-suorituksen selkäjuoksulla ja jatkaa ennätyskunnossa. Ruuna on melko suoritusvarma, mutta kaipaisi lisätsemppiä ratkaisuhetkien ohitustilanteisiin.

Toto5-vihjesysteemit (108 / 252 riviä)

1,7,9 + 11,4,6,3 (8,10)

12 Jockas Rita (6,9)

1,3,7 (5,4)

5,2,11 (1,7)

5,6,3,2 (7,8)

Troikka L5 (20 riviä)

12 – 6,9,10,4,1 – 6,9,10,4,1

Troikka L7 (20 riviä)

5 – 2,11,1,7,10 – 2,11,1,7,10

Troikka L8 (20 riviä)

5 – 6,3,2,7,8 – 6,3,2,7,8

Troikka L9 (20 riviä)

1 – 10,3,2,8,5 – 10,3,2,8,5

[Vihjeet: Teemu Hyvönen]