Vihjeet 28.8.2023

27.8.2023

Lähtö 1 – A: 9,7,8 B: 1,3,6,4,10,2,11,12

9 Summer Child avasi Seinäjoella keulaan, jatkoi toisessa sisällä ja jäi maalisuoralla taipuvan keulahevosen taakse pussiin. Voimia näytti olevan jäljellä runsaasti. Tamma on niukka suosikki, vaikka jäänee takarivistä viime kertaa kauemmas kärjestä. 7 Malaguena Salerosa piti viimeksi viidennestä ulkoa vauhtinsa, eikä ollut maalin kohdalla täysin väsynyt. Tamma voi pärjätä tässä ilman suurempaa parannustakin. 8 Scorchio on avannut uransa aika samantasoisella menolla kuin tallikaverinsa ja pystyy avaamaan totosaldonsa tässä tehtävässä.

Lähtö 2 – A: 3,4 B: 7,1,6,8,2
3 Simply The Diamond oli viime Äimäraution vierailullaan loistava, kun voitto irtosi kolmannen kiertelystä ja laukasta huolimatta vakuuttavasti. Ylivieskassa vastus oli hieman kovempi, eikä tamma pystynyt nousemaan lähtösuoran laukan jälkeen kärkiporukkaan. Ehjä suoritus kantaa tamman tässä kärkitaistoon. 4 Shackhills Melody eteni Torniossa kärkiparin takaa lyhyellä kirillä varmaan voittoon. Tamma on ollut muutenkin koko ajan hyvä, lukuunottamatta Kemijärven startin lähtölaukkaa. 7 All Chance juoksi viimeksi toisessa ulkona, väisteli kirivaiheessa taipuvien selkiä ja teki OK-suorituksen. Ruuna voi terävöityä lyhyemmällä starttivälillä ja pystyy silloin haastamaan A-hevoset.


Lähtö 3 – A: 4 B: 3,1,5,10,7,6,2,8,9

4 Vikun Arvo hävisi kaksi tuoreinta lähtöään pelisuosikkina, mutta teki molemmilla kerroilla laatusuorituksen. Ruuna lopetti viimeksi toiselta ilman vetoapua 22-vauhtia, mutta keulahevosesta ei ollut asiaa edelle. Myös edelliskerralla juoksupaikka oli keulan rinnalla. Nyt vastus näyttää sopivalta. 3 Rommi Rohkee nostetaan ykköshaastajaksi parin kuukauden tauoltakin, sillä kyse on kyvykkäästä ja nousevasta kilpurista. Ruuna ei pystynyt vastaamaan tuoreimmassa kilpailussaan yhdelle ulkoa lujaa kirineelle, mutta ei saa esityksestään moitteita. 1 Alfred Hem aloittaa uudesta tallista ja on mielenkiintoinen lisä pohjoisen kylmäverisarjoihin. Ruuna seuraili viimeksi kärkihevosten tuntumassa, meni uudet ennätyslukemat ja riittää vastaavana tässä tehtävässä pitkälle.

Lähtö 4, Toto5-1 – A: 6,3,5,4 B: 1,7,2,8
Vaikeasti arvioitava avoin ryhmä avaa Toto5-pelin. 6 Thai Profit piti Vieremällä sisäradalta keulat 09-avauksessa ja taipui maalisuoralla ulos totosta. Ruunan edellinen suoritus keulan rinnalta täydellä matkalla oli parempi. Niukka ykkösrankkaus, vaikka keulaan ei ole välttämättä nyt asiaa. 3 Leader Brodde sai Vieremällä vetoapua Thai Profitilta ja kuittasi tästä päätössatasella edelle. Ylivieskassa kiritilat neljännestä sisältä aukesivat liian myöhään. Ruunan viime voitosta on jo aikaa, mutta tämän porukan päihittämiseen on saumoja.

5 Claude P.Hill kohtasi Torniossa tätä kovemman porukan, jäi hetkeksi aikaa sisäradalle jumiin ja paineli maalisuoran terävästi. Kokkolassa 12,5-vauhtinen kirilenkki keulasta ei riittänyt voittoon, kun yksi vastustaja pystyi vielä parempaan suoritukseen. Nopea avaaja on tässä vahvasti pelihevosia. 4 Adde S.H. laukkasi viimeksi ensimmäiseen kurviin ja jäi tätä edellisessä startissa pussiin. Ruuna esitti parissa aiemmassa lähdössä nousukuntoa ja nousee neljäntenä mukaan A-ryhmään. 1 Marschall Match palasi pitkältä tauolta tasaisella suorituksella ja parantanee tähän paikkaan merkittävästi.

Lähtö 5, Toto5-2 – A: 8,7,6 B: 3,2,1,4,11,5,10
Kovakuntoinen A-kolmikko erottuu muusta porukasta selvästi. 8 Harjujen Roomeo laukkasi Kouvolassa lähtösuoralla ja menetti kierros juostuna lisää metrejä, kun edessä juossut vastustaja hidasti sekä laukkasi. Ori nousi kaikesta piittaamatta voittoon ja jatkaa elämänsä iskussa. Laukaton suoritus tietää menestystä tässäkin. 7 Siirin Veeti on tehnyt tällä kaudella nopean sarjanousun ja vastannut uusiin haasteisiin hienosti. Ruuna haastoi Ylivieskan ikäluokkalähdössä voittaneen Pron 20,5-lopetuksessa ja teki tappiosta huolimatta ehkä koko uransa parhaan suorituksen.

6 Lystilän Lento teki Härmässä loistosuorituksen ja oli lipumassa kohti voittoa, mutta päätössatasella tullut laukka kaatoi haaveet. Tuoreimman startin pilasi hyppy lähtösuoralla. Ruunan kunto riittää tässä ketä tahansa vastaan, mutta ravata toki täytyy. 3 Borkeld on suorittanut tasaisen varmasti ja jatkaa kelpo kunnossa, mutta edelle rankattujen lyöminen edellyttää selkeää parannusta. 2 Erehys on tosi pätkänopea hevonen, ja kunto vaikuttaa olevan nousemaan päin. Ori voi yllättää nappijuoksulla, jos ennakkoon kovemmat ajavat toisiaan vastaan jo matkan aikana.

Lähtö 6, Toto5-3 – A: 3,10 B: 9,5,8,4,6,7,2,1
3 Claire di Quattro matkasi Jixy-ajossa alun pakittelun jälkeen kolmannessa sisällä, sai maalisuoralla kiritilat kärkiporukan keskeltä ja ylitti maalilinjan voimia tallella. Suoritus oli edellistä hieman parempi, ja nyt tammalla on hyvä paikka edetä nopeasti keulaan hallitsemaan lähdön tapahtumia. 10 It’s Raining Men on kenties luokaltaan lähdön ykkönen, mutta lähtöpaikat kallistavat vaakakupin Claire di Quattron puolelle. Ruuna oli viimeksi keulatappiosta huolimatta aivan hyvä ja kohtasi edelliskerralla Number Onessa monta kovaa.

9 Black And Quick on juossut pääosin tätä tasokkaammissa porukoissa, ja Suomen uran avausvoitto antaa edelleen odottaa itseään. Ruuna sai viimeksi sisäratajuoksun jälkeen vapaan kiriladun vasta sata ennen maalia, eikä ehtinyt tavoittamaan lähdön kärkikaksikkoa. Nyt voittoon on saumoja takarivistäkin, jos juoksunkulku sen mitenkään mahdollistaa. Tauolta palaava 5 Ilos Silmarillion on 75-tason hevonen, joka täytyy huomioida heti peleissä. Ruuna pystyi viimeksi samanmittaiselta paussilta palatessaan hyvään suoritukseen. 8 Scorzone jäi viimeksi sisäradalle pussiin ja vaikuttaa olevan tuloillaan. Ruuna osaa kiriä tarkan juoksun päätteeksi lujaa maaliin, mutta nyt reissun onnistuminen on pitkälti tuureista kiinni.

Lähtö 7, Toto5-4, Troikka – A: 5 B: 3,7,11,1,12,10,8,9,6,2,4
5 A Kind of Magic S palasi Tornion 75-lähtöön reilun viiden kuukauden tauolta ja teki kelpo suorituksen, vaikka kärkeen nouseminen ei onnistunut. Kierros jäljellä porukan perältä kiriin noussut ruuna ohitti muutaman hevosen ja parantanee startti alla otteitaan. Hyvä avaaja pääsee joko keulaan tai kärjen tuntumaan. 3 Rivercapes Way jäi Kasvattajakruunun karsinnassa toiselle ilman selkää ja kesti maalisuoran alkuun saakka. Edelliset pari suoritusta kertovat hevosen osaamisesta paremmin, eikä vastus ole nyt lainkaan liian kova. Luvassa on selkäreissu kärkiporukassa.

7 Cod A’la Doc ei mitenkään loistanut kahdessa viime montéstartissa, mutta kulki aiemmin kärryt perässä 75-tasolla oikein hyvin. Ruuna on arvoitus pieneltä tauolta, eikä välttämättä saa hankittua alussa kunnon asemia, vaikka lähtönopeutta löytyy jonkin verran. 11 King of the North ei saanut tehdä viimeksi keulassa omaa juoksuaan ja kesti siihen nähden hyvin. Ruuna jatkaa kelpo iskussa, mutta kärsii takarivistä merkittävästi, ja homma on väkisinkin tuureista kiinni. 1 Cash Stecca teki Joensuussa kelpo suorituksen keulan takaa ja saanee tässäkin säästeliään reissun kärkihevosten takana. Voitto yllättäisi hieman, mutta troikkasijalle ruunalla on oikein hyvät mahdollisuudet.

Lähtö 8, Toto5-5, Troikka – A: 1,12,3 B: 4,6,8,9,11,10,7,5,2
1 Peak C.R.Seven eteni Cartivet Meetingin finaalissa neljännestä ulkoa 700 metrin kirillä kakkoseksi ja tavoitti voittajaa koko ajan. Ruuna kohtaa nyt helpomman vastuksen ja on kiinni ykkössijassa, jos sisärata auton takana ei tuota ongelmia. 12 Aguero ei ollut Pihtiputaan kahden hiitin kisassa parhaimmillaan, mutta palasi viimeksi Härmässä omalle tasolleen ja voitti vahvalla suorituksella. Paikka on paha, mutta kuntonsa puolesta ruuna on ehkä koko porukan ykkönen.

3 Goosebumps jäi Torniossa sisäradalle umpipussiin ja vaikutti selvästi paremmalta kuin edellisessä kilpailussaan. Oriin menestyminen on aina vähän päivästä kiinni, ja se riittää hyvänä näille vastustajille varmasti. Suomessa avaava 4 Global Dazzle otti taulussa näkyvän voittonsa keulasta ja torjui päätössatasella selästään iskeneen vastustajan varmoin ottein. Ruuna on vaikea arvioitava uusissa ympyröissä, mutta huomioidaan peleissä jollain tavalla. 6 Crossfire Selene on esiintynyt viime aikoina edukseen. Tamma ei tavoittanut viimeksi kärkiparia, mutta nousi ulkokautta kirimällä pääryhmän parhaaksi. Edellisen startin laukanpaikkaus sujui haamumailivauhtia. Kunnollisten kiriasemien saaminen voi olla nyt vaikeaa.

Toto5-vihjesysteemit (72 / 540 riviä)

6,3,5,4 + 1,7 (2,8)

8,7,6 (3,2)

3,10 + 9,5,8 (4,6)

5 A Kind of Magic S (3,7)

1,12,3 + 4,6,8 (9,11)

Troikka L7 (20 riviä) 5 – 3,7,11,1,12 – 3,7,11,1,12

Troikka L8 (20 riviä) 1 – 12,3,4,6,8 – 12,3,4,6,8

[Vihjeet: Teemu Hyvönen]