Vihjeet 3.11.2023

2.11.2023

Lähtö 1 – A: 6 B: 1,3,5,2,4

6 Aina-Valmis avasi kautensa Villinmiehen Tammakilvan karsinnassa, eikä riittänyt parhaille lainkaan, vaikka meni ennätyksensä. Ylivieskassa vastus oli sopivampaa tasoa, mutta paha laukka lähtösuoralla vei mahdollisuudet. Nyt rima laskee vielä hieman, ja tamma on ehjällä suorituksella kiinni voitoss.a 1 Jurri on väläytellyt laukkojen lomassa kelpo vauhtivaroja ja saattaa päästä ehjällä suorituksella suosikilta karkuun. Laukkariski on kuitenkin edelleen korkea, ja hyppy voi yllättää missä tahansa vaiheessa matkaa. 3 Adele ei ole pystynyt viime starteissa aivan parhaimpaansa, mutta nyt sillä on pienessä lähdössä hyvä sauma totokantaan paluuseen. Suosikin lyöminen vaatinee uran parhaan suorituksen.

Lähtö 2 – A: 8 B: 4,3,7,10,9,6,2,5,1
8 Ker Miel teki kahdessa voittostartissaan niin vakuuttavat suoritukset, että on tässä lähdössä ainoa A-hevonen kasiradasta ja kahden kuukauden tauosta huolimatta. Ori eteni Rovaniemellä toisesta ulkoa kiertämättä ja lipui maalisuoralla kevyesti ohi keulahevosen. 4 Boulder Selene laukkasi viimeksi maalisuoran alussa kakkosmatsista ja paikkasi edelliskerralla alkumatkan laukkansa hyvin. Mikkelissä koko matkan ravaaminen onnistui, ja tamma teki kelpo esityksen toiselta ilman selkää. 3 Orlando Orden avasi kesällä uransa positiivisilla suorituksilla, vaikka voittosaldo jäi avaamatta. Ori kuuluu mukaan peleihin suoraan tauoltakin.


Lähtö 3, Toto4-1 – A: 4,6 B: 3,2,5,8,7,1

4 Fairy Wind taipui Kuopiossa toisesta ulkoa hyvissä ajoin, mutta mistään vakavasta tuskin oli kyse, kun paluu starttiviivalle tapahtuu näin nopeasti. Ruuna teki aiemmin hyvää työtä ja kohtasi esimerkiksi Ponsse Cupin karsinnassa selvästi tätä kovemman vastuksen. Tappioton 6 Rusty Cage joutuu parantamaan voittoputken jatkamiseksi sekunnin tai pari, mihin hevosessa on taatusti ainesta. Ruuna on toiminut volttilähdöissä moitteettomasti, eikä uran ensimmäinen autolähtö tuota luultavasti ylimääräisiä ongelmia.

3 Standalone Royalty veti Rovaniemen Nuorten Sarjaa kiihtyvällä tahdilla ja teki hyvän suorituksen, vaikka yksi vastustaja tuli päätössatasella selityksittä ohi. Ori oli hyvä myös Ylivieskassa reippaan alkuvauhdin jälkeen ja saattaa johtaa tätä lähtöä alusta loppuun. 2 Friday Miracle tuli viimeksi kirivaiheessa kahdesta hevosesta ohi sisäkautta ja ehti vielä ottamaan välissä lyhyen laukan. Tammassa on riittävästi vauhtia tähän lähtöön, mutta se on tehnyt parhaat suorituksensa kengät riisuttuna, mihin ei ole nyt luultavasti mahdollisuutta. 5 Subride teki lokakuun ehjissä starteissa kohtalaista työtä. Uran avausvoitto yllättäisi, mutta tamma pystyy seurailemaan sopivalla reissulla jopa totosijalle.

Lähtö 4, Toto4-2 – A: 4,3 B: 2,7,5,6,1
4 Vara Palema avasi Suomen puolella lupaavan suorituksen voimin ja nousee sopivan näköisessä lähdössä suosikiksi saakka. Tamma jäi Rovaniemellä loppukurvissa väsyvän taakse jumiin, löysi maalisuoralla porukan keskeltä vapaan väylän ja spurttasi terävästi perille. Nyt juoksu tuskin menee liian vaikeaksi, ellei laukka yllätä. 3 Alef Q.L. sai viimeksi ensimmäisen kurvin laukan jälkeen reilusti lisämetrejä, eikä vauhdinjako suosinut lainkaan. Tamman tauoltapaluustartti oli lupaava päätössatasen pienestä taipumisesta huolimatta.

2 Hugo Artist sai viimeksi sisäradalta tilaa vasta päätössatasella, eikä ehtinyt enää parantamaan sijoitustaan. Ruuna ylitti maalilinjan silminnähden voimissaan. Uran voittosaldo voi hyvin aueta tässä startissa, sillä viivalla ei ole ainuttakaan ylikylää. 7 Darwin P. nostetaan tauoltakin melko aikaisin peleihin, sillä ruunan kyvyt ovat selvästi voittosummaa edellä. Kesäkauden kisoista iso osa pilaantui laukkoihin, ja ongelmia oli etenkin kaarrejuoksun kanssa. Tauko voi olla tehnyt hyvää. 5 Governor Vice sai Ylivieskassa nätin selkäreissun ja eteni maalisuoralla kakkoseksi. Ruuna avaa auton takaa hyvin ja suorittaa varmasti, mikä tarkoittaa hyvää totosaumaa myös tässä tehtävässä. Voitto yllättäisi hieman.

Lähtö 5, Toto4-3 – A: 10,9,4,5,8 B: 7,3,6,2,1
Moni osallistuja ei pystynyt tuoreimmassa startissaan parhaalle tasolleen, ja lähtö on kokonaisuutena yllätysaltis. 10 Protector Tile ei pysynyt Vermon kovavauhtisella maililla parhaiden kyydissä, mutta ei kuitenkaan luovuttanut missään vaiheessa. Vastus on nyt helpompi, eikä ruuna ole riippuvainen juoksunkulusta. 9 Nehemiah ei usein syty menemään toisten takaa, ja Bodenissa menohalut loppuivat viimeiseen kaarteeseen. Edellisen startin tasoinen meno riittäisi tässä pitkälle, ja ruunalla on hyvä sauma päästä etenemään vähintään keulan rinnalle. Kengät jalassa ajaminen on ruunalle selkeä miinus.

Mari Leinosen väreistä avaava 4 Adanna on ravien mielenkiintoisin seurattava. Tamma ei ollut viime starteissa parhaimmillaan ja on siksi hieman vaikea arvioitava. Vastuksen puolesta tämä tehtävä on helpompi kuin monta aikaisempaa. 5 Exploding Anna on tehnyt luotettavaa työtä jo pitkään. Vahvuus on tamman paras valtti, ja huippunopeuden puute selkeä heikkous. Voittoja on tullut tällä kaudella vain yksi, mikä johtuu pääosin kovista vastuksista. Hevosen voitontahdossa ei ole moittimista. 8 Scorzone pystyy terävään muutaman sadan metrin kiriin onnistuneen selkäjuoksun päätteeksi. Viime suoritus oli hieman tasainen, kun ruuna tyytyi seurailemaan toisesta ulkoa. Loppua tultiin koko porukan toimesta tosi kovaa, ja ohitusten tekeminen oli yksinkertaisesti liian vaikeaa.

Lähtö 6, Toto4-4, Troikka – A: 3 B: 4,7,6,1,9,2,5,8,10,12,11
3 Field’s Gimmick voitti Ylivieskassa toiselta ilman vetoapua helposti ja kohtaa nyt pykälän verran kovemman vastuksen. Ruuna teki taulun ylimmissä voittostarteissa loistosuoritukset ja riittää niiden perusteella tässäkin porukassa. Toto4-kohteista ei löydy muita selkeitä varmaehdokkaita, ja Field’s Gimmick voi nousta sen myötä liian suureksi suosikiksi. Kyse on joka tapauksessa kierroksen selvästi todennäköisimmästä voittajasta, joka kelpaa peliprosentteja tietämättä vihjerivien varmaksi.

4 Mr Midnight palasi Ylivieskassa tauolta oikein positiivisen suorituksen voimin. Ruuna oli mukana kovavauhtisessa avauksessa, eikä vauhti rauhoittunut kunnolla keulahevosen pullatessa. Lopussa ohi tuli vain kovakuntoinen Eleonors Magic, joka oli saanut tasaisemman reissun. 7 Game Set Match avasi Mauri Jaaran tallista voittamalla toiselta ilman selkää vakuuttavasti. Vastusta on nyt enemmän, eikä lähtöpaikka parantunut kovin paljoa. Juoksunkulkuun vaaditaan pientä onnea, tai hevosen suoritustasoon pientä nousua. 6 Goosebumps pääsi etenemään viimeksi keulaan, mutta ei pystynyt vastaamaan kirivaiheessa edellä mainitun vauhtiin. Ori pystyy selvästi parempaan, eikä ole hyvänä päivänä riippuvainen juoksupaikasta. 1 Carlos Combo ei voinut viimeksi Field’s Gimmickille mitään, mutta teki kelpo suorituksen onnistuneella reissulla. Voitto voi olla liikaa vaadittu tässäkin, mutta loistopaikalta saumat troikkasijalle ovat suuret.

Toto4-vihjesysteemit (25 / 160 riviä)

4,6,3 (2,5)

4,3 + 2,7,5 (6,1)

10,9,4,5,8 + 7,3 (6,2)

3 Field’s Gimmick (4,7)

Troikka L6 (20 riviä) 3 – 4,7,6,1,9 – 4,7,6,1,9

[Vihjeet: Teemu Hyvönen]