Vihjeet 31.5.2021

31.5.2021

Lähtö 1 – A: 2,4 B: 5,14,7,13,6,1,12,9,11

2 A Kind Of Magic S kulki koelähdössään päätöskierroksen 16-vauhtia ja vaikutti oikein lupaavalta aloittelijalta. Ruuna pystyy heti vähintään 18-alkuiseen aikaan täydellä matkalla, mikä tietää vaikeuksia takamatkan vastustajille. 4 Rivercapes Way juoksi kokeessa sisäradan letkan puolivälissä, käänteli maalisuoralla tultaessa ulkoradoille ja kiihdytti vauhtia maalipaalulle asti. Suoritus oli hyvä, ja varaakin näytti jäävän. Vuotta vanhempi suosikki voi olla vaikea lyötävä, mutta vähintään kakkossijalle on isot mahdollisuudet. Kajaanissa keulasta voittanut 5 Ring Of Truth pääsee sisäradan lähtöpaikaltaan heti paalun kolmikon tuntumaan ja rankataan takamatkalaisista ensimmäisenä.

Lähtö 2 – A: 4,1,6 B: 2,3,5,9,8,7
4 Kuusirantanen palasi toukokuun alussa Äimärautiolla voittokantaan rahasarjassa ja juoksi sen jälkeen kahdessa Nordic Cupin osalähdössä. Ori teki Ylivieskassa vahvan suorituksen toiselta ilman selkää ja kesti Seinäjoella kovassa matkavauhdissa kärjen kyydissä, kunnes laukkasi 600 jäljellä. Ori kohtaa tässä noita kahta starttia helpomman vastuksen ja on laukattomalla suorituksella kiinni voitossa. 1 Tosi-Pliisu pakitteli Ylivieskassa avauspuolikkaalla kolmatta pitkin hännille, eikä parannellut jatkossa. Kajaanissa tamma sai sujuvan juoksun kolmannessa sisällä ja eteni kirivaiheessa kakkoseksi. Esitys oli hevosen kauden paras, ja tammalla on mahdollisuus saada tässäkin peesijuoksu kärjen tuntumassa.


Lähtö 3 – A: 2,4 B: 3,1,5,6,7

Viime kaudella vauhtivaransa koko kansalle paljastanut 2 Vilivillis on suosikki suoraan tauoltakin. Ruuna on päässyt kilpailemaan ikäänsä nähden valitettavan harvoin ja on kapasiteetiltaan edelleen merkittävästi voittosummaansa edellä. Ruuna on palannut ennenkin voittokunnossa tauolta, eikä puolen vuoden paussia tarvitse pelätä pelimielessä. Ylivieskassa porukkaa rauhallisella tahdilla vetänyt 4 Valtroks piti kiripuolikkaalla pintansa varmasti. Hienolla totoprosentilla kilpaileva ruuna on suosikin selvästi vakavin haastaja. Viime voittonsa keulasta ottanut 3 Iinan Prinssi tuskin pääsee suosikin ohi porukan vetäjäksi ja voi jäädä pienessä lähdössä toiselle ilman selkää. Ruuna meni Kaustisen startissa hyvän loppuajan, mutta ei vakuuttanut kirivaiheessa.

Lähtö 4, Toto5-1 – A: 12,5 B: 10,3,4,11,1,8,6,2
12 Cabin Crew palaa tauolta, on porukan kokemattomin kilpailija ja sai synkän lähtöpaikan mailille, mutta rankataan silti ensimmäisenä. Ori osoitti kolmevuotiaana tavallista paremman hevosen otteita ja aloitti tämän vuoden kolmella totosijalla. Hevosen ennätyksessä on paljon pudottamisen varaa, jos se on heti lähellä parasta virettä ja juoksu sujuu vaikeista asemista kelvollisesti. Kaksi poisjääntiä helpottavat urakkaa hieman. 5 R.R. Presli täräytti Killerillä keulaan, jatkoi toisessa sisällä ja jäi jo kirikierroksen alussa vetoapunsa taakse pussiin. Ruuna pääsi etenemään loppukurvissa sisäkautta, mutta kärkihevoset ehtivät karkaamaan. Myös suoritus ilman kenkiä oli positiivinen, kun R.R. Presli kiri sumun seassa maalisuoran aivan omaa vauhtiaan ja otti uransa avausvoiton. Maililla voisi olla paikka kokeilla keulasta.

10 Xantine Croft meni huhtikuussa Seinäjoella maililla ennätyksensä sisäratajuoksulla. Viimeksi Kaustisella kärki veti kovaa alusta loppuun, eikä tamma yltänyt neljännestä ulkoa parempaan. Vaikea suoritusta on mennä moittimaan, kun tuloksena oli uusi volttiennätys. Poisjäänti sisäpuolelta auttaa tuntuvasti. 3 Yes I Will teki toissa kerralla lupaavan suorituksen alun pakittelun jälkeen, mutta viime esitys keulasta päättyi aikaiseen taipumiseen. Mailin matkan luulisi suosivan nopeaa ruunaa, jolla ajetaan tässä ennakkotietojen mukaan ilman etukenkiä. Aikaisin pelikupongeille.

Lähtö 5, Toto5-2 – A: 6 B: 3,1,7,9,2,10,5,4,8,12
Varennen poika 6 Bluejeans Bi on koko ravien mielenkiintoisin seurattava. Nelivuotias tienasi Italiassa yli tonnin per startti ja otti viimeisimmän voittonsa keulasta varmaan tyyliin. Alkuvuoden Italian starttien perusteella ori voi pärjätä uudessa kotimaassaan 75-tasolla saakka. Lähtönopeus riittää kutosradan selvittämiseen, mutta keulaan pääseminen ei ole lainkaan varmaa. Selkeä ykköshevonen, ei kuitenkaan mikään jättisuosikki. 3 To The Beginning sai edetä Vieremällä neljännestä sisältä sujuvasti ja nappasi kakkosrahat hyvällä loppuajalla. Tamma voi parantaa lyhyellä starttivälillä ja on kevään aiempien näyttöjen perusteella riittävä hevonen tähän porukkaan.

1 I Feel on Fire nousi viimeksi pienessä lähdössä kolmoskaistalle jo 1200 ennen maalia, mutta keulan rinnalla juossut valjakko puolusti paikkaansa, ja Martti Pellikan suojatti jäi loppumatkaksi kolmannelle. Ruuna ei jaksanut kärjen tahdissa aivan perille saakka, mutta saa suorituksestaan puhtaat paperit. Totokantaan palaamiseen on näistä asemista hyvät saumat, jos juoksu menee vaihteeksi suotuisissa merkeissä. 7 Fancy Creek jäi viime Äimäraution vierailullaan pussiin ja kiri Kuopiossa viidennestä ulkoa vahvasti maaliin. Kuntonäytöt ovat porukan eliittiä, mutta lähtöpaikka tuo jälleen harmaita hiuksia. 9 Laptop Alley otti Kokkolassa avausvoiton uusista käsistä ja kohtaa nyt pykälän verran kovemman vastuksen.

Lähtö 6, Toto5-3 – A: 5,1 B: 7,2,4,11,8,3,12,10,9,6
5 Sagredo Hanover meni Torniossa lähes haamumailivauhtia toiselta ilman selkää ja oli tappiosta huolimatta oikein hyvä. Edelliset voitot tulivat tämänkertaista hieman helpommissa tehtävissä. Keulaan ei taida olla asiaa ilman muiden suostumusta, mutta kovakuntoinen ruuna pystyy voittamaan muualtakin. 1 Maize sai 75-ravien tammalähdössä sujuvan juoksun keulan takana, mutta ei aivan pystynyt päätössatasella totomatsiin. Tamma teki aiemmissa ehjissä juoksuissa hyvää työtä ja pystyy hyödyntämään sisäradan lähtöpaikan. Seinäjoella Maize juoksi keulassa ja oli tappiosta huolimatta positiivinen.

7 Giro Sting eteni viimeksi 900 metrin kirillä kolmossijalle ja ylsi lähelle ennätyslukemiaan. Ruuna ei ole vielä loistanut lähtönopeuden saralla, ja se voi jäädä alussa roikkumaan ulkoradoille. Vahvuus riittää toisaalta voittoon vaikka keulan rinnalta. 2 Express Eve joutui kääntymään viimeksi voltin vitoselta lähestulkoon paikoiltaan ja sortui laukkaan. Tamma piti edelliskerralla sisäradalta keulat, mutta sai kovaa painetta läpi kirikierroksen ja taipui maalisuoralla. Taulu ei kerro hevosesta täyttä totuutta, ja nyt lienee luvassa selkäjuoksu kärjen tuntumassa. 4 Emmanuel de Gigue oli viimeksi matkavauhdin uhri, eikä starttiin kannata kiinnittää suurempaa huomiota. Vahva vääntäjä vaikuttaa silti nousukuntoiselta ja pystyy etenkin ylivauhtisessa juoksussa korkealle.

Lähtö 7, Toto5-4, Troikka – A: 10,4,5,11 B: 9,15,8,6,14,2,7,13,12,1,3
Melkein kaikilla rankingin alkupään hevosilla on merkittävä laukkariski, ja yllätykseen on syytä varautua. 10 Suvimyrsky Ram laukkasi Äimäraution 75-kierroksella keulan rinnalta viimeisellä takasuoralla. Ruuna avasi kesäkautensa Rovaniemellä plusmerkkisellä suorituksella ja olisi tässä porukassa ehjällä suorituksella paha pideltävä. 4 Jullen Hermanni on pelihevosia ylisarjasta huolimatta. Ruuna palasi Kajaanissa tauolta, eikä pystynyt kirivaiheessa mitenkään loistokkaaseen suoritukseen. Parannusta on luvassa.

5 Mustasukka palasi viimeksi pieneltä huililta, otti lähtölaukan ja hyppäsi viimeisellä takasuoralla uudelleen. Tamman kyvyt ovat 75-tasoa, mutta ehjiä suorituksia nähdään valitettavan harvoin. 11 Tähtitie on vielä kaikkia edellisiä epävarmempi, mutta vääntövoimaltaan koko porukan ykkönen. Ruuna pääsee nyt liikkeelle yksin juoksuradalta, mikä voi olla ratkaiseva asia alun ravaamisen kannalta. Kymmenvuotias kulki toissa kerralla Kuopiossa alun laukan jälkeen tosi väkevästi, mutta hylättiin jälkikäteen. 9 Vellatar on A-ryhmän hevosista poiketen ravivarma tapaus, mutta taistelutahdossa on ollut huomauttamista jo jonkin aikaa. Tamma taipui viimeksi keulan takaa selityksittä ja oli edellisessä startissa toista rataa pitkin hieman parempi. Kykyjä löytyy selvästi viime starttien suorituksia parempaan.

Lähtö 8, Toto5-5 – A: 8 B: 1,10,3,13,7,9,5,2,4,12,6,11
8 Callela Louis ei loistanut Oulun ja Ylivieskan starteissa, mutta Kaustisella meno maistui avojaloin aivan eri tavalla. Ruuna eteni neljännestä ulkoa ulkokautta kakkoseksi ja kiihdytti vauhtia maalipaalulle saakka. Tämän startin kenkätietoja ei ole jostain syystä tiedossa etukäteen. Nopeus riittää kasiradan selvittämiseen ja jopa keulapaikalle etenemiseen. Siitä ruuna olisi viime kerran tason pitäessään tosi vahvoilla. 1 Destination One palasi Kajaanissa lähes vuoden mittaiselta tauolta ja taipui johtavan takaa maalisuoralla. Nopea ruuna parantanee otteitaan ja saanee tässäkin onnistuneen juoksun. Vastus on hieman viime kertaa kovempi.

10 Enge Barack juoksi viimeksi pienessä lähdössä johtavan rinnalla ja piti hallitusti kakkoseksi. Vahva ruuna on pääsemässä takaisin starttirytmiin ja on parhaan vireen löytäessään laadukas kilpuri iltaravitasolle. 3 Listas Hector eteni Stayer Cupin finaalissa sujuvan sisäratajuoksun jälkeen rahoille ja oli hieman paria edellistä kisaa parempi. Viime kauden parhaiden starttien kaltainen meno on ollut joka tapauksessa hakusessa. 13 Daddy’s First jäi viimeksi kirivaiheessa huonoihin asemiin, eikä matkavauhtikaan ollut lainkaan suosiollinen. Ruuna sai startin alle ja on tavallisissa raveissa aina mahdollinen pärjääjä, kun pääsee starttiviivalle saakka.

Lähtö 9, Troikka – A: 9 B: 11,10,6,3,4,2,1,12,7,8,5
9 Roughenough Vice kiri viimeksi kolmatta ja neljättä pitkin vauhdilla maaliin, ja kiriruutia jäi reilusti varastoon. Edellisessä voitossa kärjen pitämä ylikova matkavauhti auttoi merkittävästi. Alla on parin kuukauden tauko, mikä on aina pelimielessä riskitekijä, mutta ruuna otti viime voittonsa pidemmältä paussilta ja on tehnyt hyvän suorituksen uransa jokaisessa kilpailussa. Nelivuotias kirii tässäkin porukassa korkealle. 11 Black Swan oli Kuopiossa taustalta aseeton, kun kärkihevoset painelivat päätöskierroksen hieman alle 15-vauhtia. Tamma paransi ennätystään roppakaupalla ja voi mennä kerralla paljon eteenpäin, jos otti startin oikealla tavalla. 10 Fruttifero Luca eteni Kuopiossa epäsopivalla matkavauhdilla neljänneksi ja oli oikeastaan parempi kuin aiemmissa starteissa, joissa vastukset olivat hieman kevyempää tasoa. Ruunassa on vielä paljon potentiaalia parannukseen.

Toto5-vihjesysteemit (144 / 480 riviä)

12,5,10,3 (4,11)

6 Bluejeans Bi (3,1)

5,1,7 + 2,4 (11,8)

10,4,5,11 + 9,15,8,6 (14,2)

8,1,10 (3,13)

Troikka L7 (20 riviä)

10 – 4,5,11,9,15 – 4,5,11,9,15

Troikka L9 (20 riviä)

9 – 11,10,6,3,4 – 11,10,6,3,4

[Vihjeet: Teemu Hyvönen]