Vihjeet 7.2.2022

7.2.2022

OULU Lähtö 1 – A: 7,3,2 B: 5,4,1,6

7 Calista avasi viimeksi uransa voittosaldon kirimällä sisäradalta päätöspuolikkaan 16,5-vauhtia. Tamma piti varmaan voittoon, vaikka näytti jäävän odottelemaan muita päätössatasella. Uloin lähtöpaikka ei ole suuri haitta pienessä lähdössä. 3 Some Come jäi Seinäjoella taipuvan keulahevosen taakse pussiin, löysi vapaan kiriladun maalisuoran puolivälissä ja vaihtoi vielä rytmiään hienosti. Varaakin näytti jäävän. Ori on lyhyemmällä starttivälillä vaarallinen. 2 E.V. Andy nousee Santtu Raitalan vahvistamana kolmanneksi A-hevoseksi. Ruuna eteni viimeksi lyhyellä 16,5-vauhtisella kirillä kolmanneksi ja pystyy tässä pienen parannuksen myötä jopa voittoon.

OULU Lähtö 2 – A: 7,1 B: 6,5,3,2,4
7 Vihjeen Vinha juoksi viime voitossaan muilta jalat alta jo ennen maalisuoraa, mutta seuraavassa startissa tuli yllättävä lähtölaukka. Ruuna kohtaa hieman kovemman vastuksen kuin voittostartissa, eikä pelkästään ehjä suoritus takaa voittoa. 1 Akimin ei pystynyt kauden avausraveissa aivan Vihjeen Vinhan tasolle, mutta paikkasi viimeisen takasuoran laukkansa vahvasti nousemalla kakkoseksi. Ruunan kunto on pysynyt vakaana viime syksystä asti, ja ehjä suoritus kantaa tässäkin korkealle. 6 Riutan Taika on tammahyvityksen myötä hienosti sarjassa sisällä, ja kuntokin on viime näyttöjen perusteella kohdallaan. Tamma ei voinut viimeksi pitkällä matkalla Tähtitien voimille mitään, mutta jätti muut osallistujat 20 metrin päähän.


OULU Lähtö 3, Troikka – A: 4,6,7 B: 1,9,8,5,3,2

Viime kilpailuissaan uransa parhaat suoritukset tehnyt 4 Minnie Windcape on suosikki, vaikka tehtävä näyttää hieman aiempaa tiukemmalta. Tamma paineli viimeksi keulan rinnalta päätöskierroksen alle 15-vauhtia ja voitti hienolla tyylillä. Edellisessä startissa selät eivät oikein vetäneet kirivaiheessa, ja yksi vastustaja pääsi karkuun. Sisäpuolelta lähtee pari nopeaa avaajaa, eikä keulaan pääseminen ole lainkaan varmaa, mutta se ei ole voiton kannalta ratkaiseva asia. 6 Ilos Silmarillion hävisi viimeksi toiselta ilman vetoapua suurena suosikkina. Edellisen startin suoritus selkäjuoksulla oli paljon parempi, kun ruuna kiri ulkokautta 11-vauhdilla mukaan voittomatsiin. 7 Earl Grey näytti etenevän Kaustisella selvään voittoon, mutta jäi odottelemaan muita heti viimeisen hevosen ohitettuaan, ja voittajan nimi piti lopulta tarkastaa maalikameran kuvasta. Reipas matkavauhti olisi ruunalle plussaa tässäkin tehtävässä.

OULU Lähtö 4 – A: 5 B: 1,3,2,6

5 Kitzune G.G. jatkaa nousuaan kohti avoimia tammalähtöjä. Kuopiossa paikka keulahevosen rinnalla oli kovassa 75-lähdössä liikaa, eikä hevonen vaikuttanut olevan aivan parhaalla tasollaan. Kuukauden tauko teki selvästi hyvää, sillä Oulun startissa juoksupaikka oli sama ja tulos paras mahdollinen. Voittoon on loistosaumat melkeinpä juoksulla kuin juoksulla. 1 Smiley Match kiri viimeksi taustalta vauhdilla maaliin, mutta Kitzune G.G:n haastaminen ei ollut mahdollista. Tamma pääsee nyt pienessä lähdössä lähemmäs kärkeä, eikä suosikin lyöminen ole aivan mahdoton ajatus. 3 Danilo Brick on parhaimmillaan pitkillä matkoilla, mutta voitto olisi yllätys suoraan tauolta, kun viivalla on pari 75-tason kilpuria. Ruunalla on vielä paljon annettavaa pohjoisen yläsarjoissa.

OULU Lähtö 5, Toto65-1 – A: 9,11,1,6 B: 5,10,3,2,8,12,7
A-hevosille voi tulla lähtöpaikkojen myötä ongelmia juoksunkulkuihin, ja lähtö vaikuttaa siksi pelillisesti hankalalta. 9 Clover Meadow on saanut viime aikoina aktiivisten ajojen myötä keulajuoksuja ja menestynyt hienosti. Nyt tiedossa lienee selkäjuoksu, vaikka edestä lähteekin terävä avaaja. Viime syksyn starttien perusteella tamma osaa menestyä myös muiden takaa kirimällä. 11 True Noice avasi Mauri Jaaran tallista vakuuttavalla voitolla. Ruuna kiri päätöspuolikkaan alle 15-vauhtia, eikä joutunut antamaan voiton eteen kaikkeaan. Tehtävä on nyt vaativampi sekä lähtöpaikan että vastuksen puolesta.

1 Smokin Ride prässäsi viime Äimäraution vierailullaan keulahevosta kolmannella puolikkaalla ja kesti hyvin, vaikka ei yltänyt totosijalle. Seuraavan startin suoritus oli pettymys, mutta uuden kauden avaus antoi parempia viitteitä tulevasta. Ruuna pystyy parantamaan edelleen ja on sisäradan lähtöpaikan selvittäessään mukana taistossa. 6 Easy Silence vakuutti Bodenin voitossaan, eikä saa viime suorituksestaan moitteita, vaikka loppua kohti taipuikin. 1200 metrin kiristä tuli vain hieman liian pitkä. Lähtönopeudesta ei ole suurempia näyttöjä, ja juoksu voi mennä vaikeaksi muutaman nopean hevosen ulkopuolelta. 5 Off Course ohitti viimeksi Clover Meadowin kalkkiviivoilla ja oli parempi kuin vähään aikaan. Nopea avaaja hakee taas asemia, eikä voittokaan olisi nappijuoksulla yllätys.

MIKKELI Lähtö 5, Toto65-2, Troikka – A: 4 B: 6,11,2,14,13,9,1,5,10,3,7,12,15,8
4 Stargazing menestyi viime vuonna iltaravitasolla hyvin ja avaa kautensa suosikkina sopivan näköisessä porukassa. Ruunan viime voitto tuli keulajuoksulla vakuuttavasti, vaikka piikkipaikan puolustamiseen oli kulunut paljon ruutia. Keulaan pääsemiseen näyttää olevan hyvät saumat tässäkin. Selkeä ykköshevonen muuten vaikeaan pelilähtöön, mutta kahden kuukauden tauko tuo mukanaan epävarmuutta. 6 Crossfire Eros eteni viimeksi hidastahtisessa lähdössä keulan takaa kohti voittoa ja tuli ohitetuksi aivan viime metreillä. Suoritus oli positiivinen, mutta nyt alla on yhden poisjäännin myötä lähes kuukauden mittainen tauko. Lähtöpaikkakin voi tuottaa ongelmia. Vastuksen puolesta voittoon on hyvät saumat.

11 Damian paikkasi viimeksi lyhyen alkulaukkansa positiivisella tavalla. Ruuna sai maalisuoralla tilaa porukan keskeltä ja vaihtoi vielä hyvin rytmiä. Lähtörata on täyteen viidentoista hevosen ryhmään tosi haastava. 2 Dareon jäi viimeksi rintaman taakse pussiin, eikä hevosen iskukyvystä saatu kovin tarkkaa kuvaa. Varmasti suorittava ruuna kaipaisi hieman lisää puristusta kirivaiheeseen. Lähtöasemat mahdollistavat paljon. 14 Classic Primavera oli viimeksi selvä kakkonen keulavoittajan takaa ja nousi lopussa puolittain tämän rinnalle. Tamman kuntonäytöt ovat muutenkin tähän porukkaan parhaasta päästä. Paikka on toki iso haaste.

OULU Lähtö 6, Toto65-3, Toto4-1 – A: 8,4,6,11 B: 7,5,10,2,3,9,1
Paljon hyväkuntoisia hevosia, joilla on kaikilla omat heikkoutensa. 8 Harjujen Roomeo nappasi Teivossa arvovoiton, vaikka sarjamääritys oli kaikkea muuta kuin sopiva. Ori matkasi neljännessä ulkona ja puski kierroksen kirillä selityksittä kaikkien edelle. Alla on kaksi ehjää suoritusta, mutta laukkariski pitää edelleen huomioida. 4 Tähtitie pärjää ravia mennessään tässäkin. Ruuna voitti viimeksi hieman helpomman lähdön ja olisi noussut Teivossa korkealle ilman viimeisen kurvin laukkaa. Vahvalla hevosella voi ajaa eteenpäin heti kun lähtösuoran ongelmat on selvitetty.

6 Kruunun Prinssi joutui vetämään viimeksi keulassa reipasta tahtia ja oli siitä huolimatta lähellä kestää voittoon. Edellisessä kilpailussa ruuna jäi keulavoittajan taakse pussiin. Suoritusvarmuus on Kruunun Prinssin paras puoli, ja viime näyttöjen perusteella kuntopuolikin riittää tässä pitkälle. 11 Vilivillis ei ollut Teivossa parhaimmillaan, ja maalisuoran laukkaan paloi korkeintaan rahasija. Tuulennopea ruuna pystyy parantamaan paljon. 7 Valtori on pieneltä paussilta hankala arvioitava, mutta kuuluu jo luokkansa puolesta jollain tavalla pelihevosten joukkoon. Ruunan viime ykkössija oli toinen peräkkäinen Muhos-ajossa.

MIKKELI Lähtö 6, Toto65-4, Toto4-2 – A: 3 B: 2,8,5,7,6,1,4
Paha alkulaukka Valkeala-ajossa katkaisi numeron 3 Tuuskanen menestysputken, mutta ruuna jatkaa siitä huolimatta isona suosikkina. Edelliset voitot tulivat toiselta ilman vetoapua väkivahvoilla suorituksilla, ja samanlaisena ruuna on lähellä voittoa tässäkin, vaikka vastassa on monta muutakin hyvää hevosta. 2 Hiioppi avasi kautensa Porissa laatusuorituksella, ja oriin jatkoa seurataan suurella mielenkiinnolla. Ori veti keulassa puolireipasta tahtia ja hävisi ulkoa lujaa kirineelle Karlolle maalikamerassa.

8 Vilkkeen Velmu teki Valkeala-ajossa jättisuorituksen lähtösuoran laukan jälkeen. Ori jäi porukan hännille ja kiersi kirivaiheessa koko pääporukan. Myös edellinen suoritus johtopaikalta oli lupaava, vaikka Tuuskanen vyöryi lopussa väkisin edelle. 5 I.P. Vapari on noussut talven aikana hiljalleen huippukuntoon. Viimeksi ori kiri toisesta ulkoa hyvin perille ja lähestyi keulavoittajaa hieman. Vastus on parhaiden osalta oikein kovaa tasoa, ja voitto olisi pieni yllätys. 7 Myrskyri avasi kautensa Joensuussa, eikä ollut lähelläkään parasta tasoaan. Parannusta lienee luvassa, mutta tehtävä vaikuttaa selvästi viime kertaa vaikeammalta.

OULU Lähtö 7, Toto65-5, Toto4-3 – A: 5 B: 4,1,3,8,2,9,6
5 Minto’s Don Juan jatkaa selvänä suosikkina, vaikka Joensuussa tuli yllätystappio onnistuneesta juoksusta huolimatta. Ruuna eteni toisessa kaarteessa keulaan ja kiihdytti lopussa vauhtia, mutta yksi kovakirisempi vastustaja pääsi yllättämään. Edellinen voitto tuli johtopaikalta, kun kuski kiihdytti vauhtia jo päätöskierroksen alussa. Keulaan pääseminen ei ole nyt varmaa, kun sisäpuolelta lähtee pari nopeaa avaajaa. Voittoon on hyvät saumat muualtakin, ja vaikka johtavan rinnalta.

4 Armani Press voi pystyä vastaamaan suosikille alussa, ja viime kerran suoritus tulee luultavasti parantumaan lyhyemmällä starttivälillä. Ruuna joutui käyttämään viimeksi hieman ruutia keulojen hakemiseen, mutta maalisuoran taipuminen tuli silti yllätyksenä. 1 Moonlight Velvet voitti viimeksi tammavoltin Äimärautiolla kahdelta pakilta, mitä ei nykyaikana kovin usein nähdä. Tamma saanee tässä säästöjuoksun kärjen tuntumassa ja on sopivat tilat saadessaan vaarallinen. Toissa kerralla voimissaan pussiin jäänyt 3 Lastsundaynmay ei pystynyt Kaustisella toisesta ulkoa kärkipäähän. Vastus oli kunnioitettavaa tasoa, mutta suoritus silti pettymys. Nopea avaaja saa juoksun kärkiporukassa ja pystyy totoon.

MIKKELI Lähtö 7, Toto65-6, Toto4-4, Troikka- A: 6 B: 12,5,1,7,10,2,4,9,3
6 Delightful Moment eteni Vermon talvisissa olosuhteissa puolikkaan täyttyessä keulaan, ja hintalappu oli alle 10-vauhtinen. Ruuna sai rauhoittaa tahtia jatkossa, mutta ei pystynyt ymmärrettävästi maalisuoralla uuteen spurttiin. Edellinen voitto tuli terävällä kirillä johtavan takaa, ja nyt tulisella avaajalla on paikka johtaa mailin lähtöä alusta loppuun. Kovimmilla näytöillä varustettu haastaja starttaa huonoista asemista, mikä puoltaa Jukka Torvisen ajokkia entisestään.

12 Il Funny Li olisi eturivistä vakava uhka suosikille, mutta näin kaukaa se tarvitsee voittaakseen suosiollisen juoksunkulun. Ruuna päätti viime kautensa 75-kakkoseen ja oli muutenkin positiivinen lähes joka starttiin. Reilun kuukauden tauolta ei välttämättä ajeta hampaat irvessä voitosta, kun asetelmat ovat näin vastaan. 5 Wutan on juossut viime aikoina tätä hieman tasokkaammissa lähdöissä. Edelle rankattujen lyöminen on silti tiukassa. Viime Vermon suoritus toiselta ilman selkää oli sijoitusta parempi. 1 Memphis Minnie ei ole viime aikoina juhlinut, mutta nyt nopea tamma on nappiasemissa mailin matkalle. Totosijaan on onnistuneella juoksulla saumoja.

OULU Lähtö 8, Troikka – A: 7,1 B: 3,8,6,5,4,2
7 Hallan Humu laukkasi viimeksi ensimmäisessä kaarteessa ja ehti harvan porukan keskivaiheilta vielä niukkaan voittoon. Myös edellisessä startissa alkumatka oli hankala, mutta ruuna pysyi ravilla ja voitti keulahevosen takaa vakuuttavasti. Kuusivuotias pystyy varmistuessaan isoon sarjanousuun tämän kauden aikana ja on tässä porukassa ehjällä suorituksella vaikea voitettava. 1 Meno-Wille veti Kaustisella pääporukkaa, ohitti naruille painaneen Gladiaattorin viimeisellä takasuoralla ja karkasi selvään voittoon. Myös edellisen startin suoritus oli hyvä, kirikierroksen alussa tulleen laukan hidastamana. 3 Vexi aloittaa Ahti Antti-Roikon käsistä, ja siniverisen ruunan otteita seurataan mielenkiinnolla. Hevosessa on kapasiteettia voittoon saakka, vaikkakin tässä vaiheessa se olisi vielä yllätys.

Toto65-vihjesysteemit (48 / 432 riviä)

9,11,1,6 + 5,10 (2,3)

4 + 6,11,2,14,13 (9,1)

8,4,6,11,7,5 (10,2)

3,2 (8,5)

5 Minto’s Don Juan (4,1)

6 Delightful Moment (12,5)

Toto4-vihjesysteemit (12 / 60 riviä)

8,4,6,11,7,5 (10,2)

3,2 (8,5)

5 + 4,1,3,8 (2,9)

6 Delightful Moment (12,5)

Troikka OULU L3 (20 riviä)

4 – 6,7,1,9,8 – 6,7,1,9,8

Troikka OULU L8 (20 riviä)

7 – 1,3,8,6,5 – 1,3,8,6,5

[Vihjeet: Teemu Hyvönen]